20.2 C
Santorini
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Βιολογικά και φυσικά προϊόντα του Νοτίου Αιγαίου σε έκθεση στο Λονδίνο

Share

Στη μεγαλύτερη Έκθεση Φυσικών και Βιολογικών προϊόντων για την αγορά της Μεγάλης Βρετανίας και μια από τις σημαντικότερες του κλάδου στην Ευρώπη, την “Natural & Organic Products Europe 2018”, που διεξάγεται το διήμερο 22-23 Απριλίου στο εκθεσιακό κέντρο ΕxCell, στο Λονδίνο, συμμετέχει για πρώτη φορά η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης 2019.

Η Έκθεση πραγματοποιείται για 22η χρονιά και το Νότιο Αιγαίο συμμετέχει με επτά παραγωγούς, με στόχο να γίνουν γνωστά στη βρετανική και τη διεθνή αγορά τα πιστοποιημένα φυσικά και βιολογικά της προϊόντα. Την Περιφέρεια εκπροσωπεί ο Αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Μαργαρίτης.

Η Έκθεση προσελκύει αγοραστές Premium προϊόντων μεγάλων supermarket του εξωτερικού, ιδιοκτήτες και αγοραστές καταστημάτων βιολογικών προϊόντων και delicatessen, αντιπροσώπους φυσικών και βιολογικών προϊόντων, υπευθύνους τροφοδοσίας ξενοδοχείων, catering και restaurant, foodservice-public & private online retailers. Με τη συμμετοχή τους, οι παραγωγοί του Νοτίου Αιγαίου, έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τους μεγαλύτερους διανομείς και χονδρεμπόρους της Μεγάλης Βρετανίας, να προβάλουν τα προϊόντα τους σε χιλιάδες αγοραστές, να βρουν αντιπροσώπους και διανομείς, να κλείσουν συμφωνίες και να προβληθούν στα βρετανικά ΜΜΕ.

[adning id="140783"]

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα και Γαστρονομίας, Φιλήμονας Ζαννετίδης, δήλωσε:

“H Μεγάλη Βρετανία αποτελεί την 2η χώρα στον κόσμο στην κατανάλωση Βιολογικών και Φυσικών προϊόντων και έναν από τους μεγαλύτερους εισαγωγείς στον κόσμο. Η συμμετοχή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και ως Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης, σε εκθέσεις του είδους, όπως η “Natural & Organic Products”, είναι επιβεβλημένη. Όχι μόνο γιατί προβάλλονται και αναγνωρίζονται διεθνώς τα εξαιρετικά προϊόντα των νησιών μας, αλλά και γιατί οι μεγάλες διεθνείς εκθέσεις αποτελούν ισχυρό έναυσμα για τους παραγωγούς μας να προχωρήσουν στην τυποποίηση και πιστοποίηση των προϊόντων τους, προϋπόθεση απαραίτητη για να μπουν στον διεθνή ανταγωνισμό. Τα προϊόντα των νησιών μας είναι από τα καλύτερα στον κόσμο και εμείς είμαστε εδώ για να ανοίξουμε τους δρόμους της εξωστρέφειας. Γι’ αυτό η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, βρίσκεται παντού. Για να αναδείξει τα φυσικά, παραδοσιακά προϊόντα και την γαστρονομία της”.

Η αγορά της Μεγάλης Βρετανία, για τα φυσικά και βιολογικά προϊόντα, σε αριθμούς:
– 2.09 δισ. € οι πωλήσεις των Βιολογικών προϊόντων το 2017
– Πάνω από το 65% των Βιολογικών Προϊόντων εισάγονται από την Ευρώπη
– Πάνω από 1,5 δισ. € οι πωλήσεις σε Φυσικά Τρόφιμα και Ποτά το 2016
– 61,2 εκατ. € οι πωλήσεις σε Βιολογικά Καλλυντικά και Προϊόντα Ομορφιάς το 2017

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση
The Wine Bar at Heliotopos, Santorini - The cave

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη