Βιωματικά εργαστήρια ψυχοκινητικών παιχνιδιών για παιδιά και γονείς από τον ΔΑΠΠΟΣ

Οι εγγραφές ξεκίνησαν!

Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά ο Δημοτικός Αθλητικός Πολιτιστικός Περιβαλλοντικός Οργανισμός Σαντορίνης έχει προγραμματίσει “Βιωματικά εργαστήρια ψυχοκινητικών παιχνιδιών για παιδιά και τους γονείς τους“.

Στα βιωματικά εργαστήρια ψυχοκινητικών παιχνιδιών, τα παιδιά θα λάβουν τα ερεθίσματα εκείνα που θα πυροδοτήσουν την ανάπτυξη των ικανοτήτων και νέων δεξιοτήτων τους. Οι γονείς είναι συμπαίκτες, συμμετέχοντας ενεργά στα παιχνίδια κίνησης και αυτοσχεδιασμού των παιδιών τους, συμβάλλοντας στοχευμένα με την καθοδήγηση της θεραπεύτριας στην ανάπτυξη γνωστικών και εκτελεστικών λειτουργιών, οι οποίες είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με την ψυχοπνευματική και σωματική ανάπτυξη του παιδιού, τη σχολική επιτυχία και την κοινωνικοποίηση.

Σύμφωνα με την παιδαγωγό, ψυχοκινητική θεραπεύτρια και υπεύθυνη του προγράμματος κα Άννα Βογανάτση, σκοπός αυτών των βιωματικών εργαστήριων είναι η ολιστική ανάπτυξη των παιδιών, μέσω της κίνησης και του παιχνιδιού, καθώς και η δημιουργική εξέλιξη των σχέσεων μεταξύ γονέων και παιδιών.

Τα μαθήματα είναι δωρεάν, θα ξεκινήσουν από τη Τετάρτη 3 Οκτωβρίου και θα δημιουργηθούν δύο τμήματα. Ένα που θα μπορούν να πάρουν μέρος οι γονείς μαζί με τα παιδιά τους, τα οποία πρέπει αποκλειστικά να διανύουν το τρίτο έτος της ηλικίας τους και θα διεξάγεται κάθε Τετάρτη 15:10 έως 16:00 κι ένα που απευθύνεται σε παιδιά 4-6 ετών και θα πραγματοποιείται κάθε Τετάρτη 16:00 έως 16:50. Τα τμήματα είναι ολιγομελή και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να προσκομίσουν κατά την έναρξη των προγραμμάτων τα απαραίτητα δικαιολογητικά ή την υπάρχουσα αθλητική ταυτότητα.

Για εγγραφές και περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα εργαστήρια, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην κα Άννα Βογανάτση στο τηλέφωνο 6997120545. Για δήλωση συμμετοχής θα πρέπει να σταλεί γραπτό μήνυμα με τα ακριβή στοιχεία του κηδεμόνα και του παιδιού και θα ακολουθήσει τηλεφωνική ενημέρωση για την οριστικοποίηση της συμμετοχής.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here