Με επιτυχία και με τη συμμετοχή 60 αναβατών πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής 24/9 στη Σαντορίνη η εκδήλωση The Distinguished Gentleman’s Ride (DGR).

Κλασικές μοτοσικλέτες με τους αναβάτες τους έδωσαν το “παρών” στο ετήσιο παγκόσμιο ραντεβού για την ευαισθητοποίηση του κοινού για θέματα καρκίνου του προστάτη και την προαγωγή της ανδρικής υγείας γενικά, σε μια πομπή που ξεκίνησε από τα Φηρά και αφού πέρασε από Πύργο, Έξω Γωνιά, Καμάρι και Οία, κατέληξε πάλι στα Φηρά.

Πιστός και στο φετινό ραντεβού και ο γνωστός φαρμακοποιός της Σαντορίνης κ. Δημήτρης Ζαχαρόπουλος με τη νεοαποκτηθείσα Moto Guzzi του.

“Και φέτος η ανταπόκριση ήταν μεγάλη, ακόμα μεγαλύτερη από την περσινή πρώτη χρονιά. Οι αναβάτες συμμετείχαν με μεγάλο ενθουσιασμό στη βόλτα που κάναμε στη Σαντορίνη με τις μηχανές μας. Το επόμενο ραντεβού για το DGR είναι στις 23/9/2018, όπως πάντα την τελευταία Κυριακή του Σεπτεμβρίου, και εννοείται πως η Σαντορίνη θα είναι και πάλι παρούσα” δήλωσε στο atlantea ο κ. Πωλ Φερχάιεν που είχε και φέτος τον τοπικό συντονισμό της διοργάνωσης.

Πωλ Φερχάιεν

Μεταξύ των συμμετεχόντων υπήρχαν και αφίξεις από τη Χίο, τη Νάξο, την Αθήνα, αλλά και από τον Καναδά! Η πομπή έγινε συνοδεία τριών δικυκλιστών του Α.Τ. Θήρας.

[adning id="140783"]


Πριν την έναρξη της βόλτας, ο ουρολόγος κος Ανδρέας Βλάχος έκανε μια σύντομη ομιλία σχετικά με την αναγκαιότητα του προσυμπτωματικού ελέγχου (PSΑ και κλινική εξέταση σε άνδρες άνω των 50 ετών), ενώ διένειμε και σχετικό ενημερωτικό φυλλάδιο.

O ουρολόγος κ. Ανδρέας Βλάχος

Μια μέρα πριν, το Σάββατο 23/9, στο πλαίσιο του DGR πραγματοποιήθηκε η δράση The Distinguished Gentleman’s Haircaut, στο Barber Shop στα Φηρά. Τα έσοδα από ανδρικά κουρέματα και ξυρίσματα, face painting για παιδιά και μανικιούρ για γυναίκες έφτασαν τα 490 ευρώ και από αυτά, τα μισά θα διατεθούν στον Σύλλογο Πίστη για τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια των οικογενειών που θα έρθουν Σαντορίνη προσκεκλημένοι της ομάδας “Ας μην μείνουμε στα λόγια”. Εκεί βρέθηκε και η ομάδα ενημέρωσης για δωρεά μυελού των οστών, με την Παιδίατρο κα Καλλιόπη Καραμολέγκου να ενημερώνει για τη σπουδαιότητα της δωρεάς, με αρκετούς από τους παρευρισκόμενους να δίνουν δείγμα και να γίνονται υποψήφιοι δότες μυελού των οστών.

Καθώς η καταμέτρηση των συμμετοχών ανά τον κόσμο, καθώς και των δωρεών που έγιναν στο πλαίσιο του DGR δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί και ανακοινωθεί, θα επανέλθουμε με τα συνολικά αποτελέσματα σε νεότερη ανάρτηση.

[adning id="140783"]


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.