20.2 C
Santorini
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Βραβείο καινοτομίας για το Seatrac

Share

Ως National Champion στον διαγωνισμό European Business Awards 2015/2016 για την κατηγορία “Innovation” διακρίθηκε η ομάδα της ΤΟΒΕΑ, της κατασκευάστριας εταιρείας του καινοτόμου συστήματος Seatrac που συμβάλλει στην αυτόνομη πρόσβαση ατόμων με κινητικά προβλήματα στη θάλασσα. Συστήματα Seatrac είναι εγκατεστημένα σε διάφορες παραλίες στην Ελλάδα και την Κύπρο, μεταξύ των οποίων και η Περίσσα, από το καλοκαίρι του 2015.

Ο μηχανισμός του Seatrac αποτελεί μη μόνιμη εγκατάσταση και δεν απαιτείται καμία παρέμβαση/αλλοίωση των ακτών όπου τοποθετείται. Στην Περίσσα, μετά το τέλος του καλοκαιριού το σύστημα απεγκαταστάθηκε επαναφέροντας την ακτή στην αρχική της κατάσταση, ενώ θα επανέλθει σε λειτουργία στις αρχές του καλοκαιριού. Πρόκειται για ενεργειακά αυτόνομη εγκατάσταση, καθώς για τις ενεργειακές της ανάγκες χρησιμοποιείται φωτοβολταϊκό πάνελ.

Το επόμενο στάδιο του διαγωνισμού είναι η ψηφοφορία του κοινού, για την ανάδειξη του “Public Champion” στην Ευρώπη μεταξύ εταιρειών από 33 συνολικά χώρες της Ευρώπης.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση

Σαντορίνη