Βρετανικό δικαστήριο καταλόγισε αποζημίωση για ατύχημα σε ξενοδοχείο της Σαντορίνης

Δικαστήριο του Λονδίνου επιδίκασε αποζημίωση 33.750 λιρών (περίπου 38.000 ευρώ) σε Βρετανίδα τουρίστρια, η οποία το 2011 τραυματίστηκε πέφτοντας στα σκαλιά ξενοδοχείου στον Περίβολο της Σαντορίνης.

Σύμφωνα με την τουρίστρια Carole Peters (φωτογραφία) οι σκάλες δεν είχαν τις πρέπουσες κουπαστές με αποτέλεσμα να γλιστρίσει, να τραυματιστεί στο κεφάλι και να σπάσει το χέρι της. Οι εκπρόσωποι του ξενοδοχείου ισχυρίστηκαν ότι η τουρίστρια φορούσε περίεργα παπούτσια και ήταν σε κατάσταση μέθης και γι’ αυτό γλίστρησε, αλλά ο δικαστής James Howlett δεν έκανε δεκτή την επιχειρηματολογία τους.

[adning id="140783"]

Ο δικαστής έκρινε ότι είχαν παραβιασθεί οι κανόνες ασφαλείας σχετικά με την κουπαστή στα σκαλιά και καταλόγισε ευθύνη κατά 25% στη Carole Peters “γιατί δεν έδωσε τη δέουσα προσοχή στο πού έβαζε το πόδι της”.

Η βρετανική εταιρεία TUI UK, από όπου είχε αγοράσει το ταξίδι της η Carole Peters, κλήθηκε να καταβάλει την αποζημίωση. Σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα Evening Standard, η οποία -όπως και η Mirror- αναφέρεται διεξοδικά στο θέμα, η εταιρεία αναμένεται να ζητήσει από το ξενοδοχείο να της καταβάλει τα χρήματα της αποζημίωσης.

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη