Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στη Σαντορίνη

xmas16_santoriniΗ αντίστροφη μέτρηση για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά του 2017 έχει ήδη αρχίσει και ο Δήμος Θήρας μαζί με τον Δημοτικό Αθλητικό Πολιτιστικό Περιβαλλοντικό Οργανισμό Σαντορίνης ετοιμάζουν μια σειρά εορταστικών εκδηλώσεων για μικρούς και μεγάλους.

Με στόχο να δοθεί σε όσους παραμείνουν στο νησί η ευκαιρία να αφεθούν στη μαγεία των εορτών και να νιώσουν το μήνυμα της αγάπης και της αλληλεγγύης, ο Δήμος Θήρας και ο ΔΑΠΠΟΣ προσκαλούν όλους τους κατοίκους κι επισκέπτες της Σαντορίνης να συμμετάσχουν στις φετινές εκδηλώσεις.

Από τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2016 έως την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016 ο Άγιος Βασίλης μαζί με τα ξωτικά του θα επισκεφθούν τα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά του νησιού φέρνοντας στους μαθητές των σχολείων το πνεύμα των Χριστουγέννων, φορτωμένοι με γλυκές εκπλήξεις και βγάζοντας φωτογραφίες μαζί τους.

Επίσης, από την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2016 έως την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016 θα δοθούν τέσσερις δωρεάν παιδικές θεατρικές παραστάσεις. Πρόκειται για το Χριστουγεννιάτικο έργο “Το Πνεύμα Των Χριστουγέννων” σε σκηνοθεσία Μάριου Ιορδάνου και θεατρική διασκευή Σοφίας Καζαντζιάν. Η παράσταση βασίζεται στο αριστούργημα του Κάρολου Ντίκενς και είναι η πιο δημοφιλής παγκοσμίως χριστουγεννιάτικη ιστορία του θείου Σκρουτζ! Συνδυάζει θέατρο, χορό, μουσική Μότσαρτ και Μπετόβεν, χριστουγεννιάτικα τραγούδια με συνοδεία κιθάρας και κρουστών, κείμενα σπουδαίων κλασικών σε θεατρικές διασκευές γεμάτες μηνύματα για τα παιδιά, γέλιο και διαδραστικότητα. Η σειρά των παραστάσεων έχει ως εξής:

  • Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2016 (18:00) – Πολιτιστική Αίθουσα Εμπορείου
  • Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου (18:00) – Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων Γυμνασίου Μεσαριάς
  • Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου (10:00) – Εστία Πύργου Καλλίστης Θήρας
  • Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου (18:00) – Χριστιανική Εστία Φηρών

Στο επίκεντρο των εκδηλώσεων θα βρεθεί το “Χριστουγεννιάτικο Χωριό” που θα στηθεί από τις 17 Δεκεμβρίου μέχρι τις 3 Ιανουαρίου 2017 στον Κεντρικό Σταθμό των ΚΤΕΛ στα Φηρά. Τρενάκι, παγοδρόμιο, bungee τραμπολίνο, παιδότοποι, Άγιος Βασίλης, face painting, μαλλί της γριάς, ποπ κορν, παραμύθια και πολλές ακόμη εκπλήξεις θα περιμένουν καθημερινά 12:00-21:00 μικρούς και μεγάλους για να γιορτάσουμε όλοι μαζί τα Χριστούγεννα και τον ερχομό του νέου έτους.

Print Friendly, PDF & Email