20.2 C
Santorini
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΥΠΕΡΙΑ 2016: 14ο Διεθνές Συνέδριο για τον Τουρισμό και τον Πολιτισμό στην Αμοργό

Share

hozoviotissaΟ Εξωραϊστικός & Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Θολαρίων Αμοργού και το Aegialis Hotel & Spa διοργανώνουν για 14η συνεχόμενη χρονιά το Διεθνές Συνέδριο ΥΠΕΡΙΑ Αειφόρου Τουριστικής Ανάπτυξης, Διατήρησης & Προστασίας της Φυσικής & Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Το συνέδριο θα διεξαχθεί από τις 12 έως τις 17 Οκτωβρίου 2016 στην Αιγιάλη της Αμοργού.

Στόχος του Συνεδρίου είναι η προβολή της φυσικής ομορφιάς και του πολιτισμού της Αμοργού, η ανταλλαγή ιδεών για τη διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς και η παρουσίαση και προώθηση έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη στο νησί.

Το Συνέδριο διοργανώνεται γύρω από τρεις άξονες:
– Καθημερινές επισκέψεις και περιπάτους σε όλο το νησί, ως ταξίδι Τύπου
– Συνεδριάσεις το απόγευμα, πάνω σε θέματα πολιτισμού και βιώσιμου τουρισμού
– Προβολή ταινιών στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Τουριστικών Ταινιών Μικρού Μήκους

Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου ΥΠΕΡΙΑ, οι συμμετέχοντες θα ανακαλύψουν το νησί, θα περπατήσουν στα αρχαία μονοπάτια, θα συλλέξουν αρωματικά βότανα από τα βουνά, θα επισκεφτούν το αποστακτήριο αιθερίων ελαίων, θα απολαύσουν τοπικά προϊόντα, θα παρακολουθήσουν παραδοσιακές εκδηλώσεις και θα γνωρίσουν τη δουλειά διαφόρων καλλιτεχνών μέσα από εκθέσεις.

Κατά τη διάρκεια του ΥΠΕΡΙΑ 2016, θα πραγματοποιηθεί επίσης το 7ο Διεθνές Φεστιβάλ Τουριστικών Ταινιών Μικρού Μήκους Αμοργού. Το φετινό κεντρικό θέμα είναι «Οικολογία και Παράδοση: Προοπτικές για το αύριο» με επιμέρους θέματα:

  • Λαϊκός πολιτισμός και ανάπτυξη στα μικρά νησιά
  • Ευρωπαϊκή πιστοποίηση δικτύων μονοπατιών πεζοπορίας
  • Προστασία της φύσης και ανάπτυξη μέσα στις περιοχές Natura
  • Τοπικά προιόντα: η πολιτισμική τους διάσταση
  • Διαδικασίες ένταξης του μοναστηριού της Χοζοβιώτισσας της Αμοργού στη λίστα των πολιτιστικών μνημείων της UNESCO
  • Το πιλοτικό πρόγραμμα αναδάσωσης στην περιοχή Λαγκάδας Αμοργού
  • Τα τοπικά προϊόντα της Αμοργού
  • Η προώθηση του τουρισμού και πολιτισμού μέσω του κινηματογράφου

Οι συνεδριάσεις θα πραγματοποιούνται κάθε βράδυ από τις 20.00, στο Aegialis Hotel & Spa, μετά από την ωριαία προβολή του 7ου Διεθνούς Φεστιβάλ Τουριστικών Ταινιών Μικρού Μήκους.

Όλες οι απογευματινές προβολές και συνεδριάσεις είναι ανοιχτές στο κοινό ώστε τόσο οι κάτοικοι της Αμοργού όσο και οι επισκέπτες να μπορέσουν να συμμετάσχουν και να αντλήσουν πληροφορίες σχετικά με τις εξελίξεις στον τομέα του πολιτισμού και του τουρισμού.

Η γλώσσα του συνεδρίου είναι η αγγλική.
Για τους δημοσιογράφους και επαγγελματίες του τουρισμού, υπάρχει μία συμβολική επιβάρυνση 50€ ανά άτομο, για κάλυψη φορολογικών εξόδων. Το ποσό αυτό περιλαμβάνει διαμονή και πλήρη διατροφή για 5 βραδιές, όλες τις μεταφορές και εκδρομές στο νησί, καθώς και την παρακολούθηση των εργασιών του συνεδρίου, ελεύθερη πρόσβαση στις εγκαταστάσεις του «Λάλον Ύδωρ Spa» (σάουνα, χαμάμ, τζακούζι, εσωτερική θερμαινόμενη πισίνα, γυμναστήριο) και 15% έκπτωση σε όλες τις θεραπείες Spa.

Εφόσον γίνει κράτηση μέσω των διοργανωτών, ισχύει 30% έκπτωση στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια για ταξίδι που θα πραγματοποιηθεί τις ημερομηνίες του Συνεδρίου. Αναχώρηση από Πειραιά για Αιγιάλη την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου με το Blue Star στις 17:30. Αναχώρηση από Αμοργό τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου με το Blue Star στις 06:00 από τα Κατάπολα.

Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 2285073393 και στο e-mail info@yperia.gr


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Διαφήμιση
youtube Atlantea

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Σαντορίνη 1670 μ.Χ.
Διαφήμιση

Σαντορίνη