Γενική άποψη της Σαντορίνης από την Οία
© Dan Wechter / Unsplash

Αδικαιολόγητη χαρακτηρίζει ο Δήμαρχος Θήρας Αντώνης Σιγάλας την απόφαση της βρετανικής κυβέρνησης να συμπεριλάβει τη Σαντορίνη στα επτά νησιά, από τα οποία όσοι επιστρέφουν θα πρέπει να μπαίνουν σε 14ήμερη καραντίνα. Η απόφαση αυτή, σύμφωνα με τον κο Σιγάλα, δε συνάδει με τη θετική επιδημιολογική εικόνα του νησιού, ούτε και με την όλη προσπάθεια που γίνεται για να παραμείνει το νησί υγειονομικά ασφαλές.

Αναλυτικά στη δήλωσή του ο κος Σιγάλας αναφέρει:

“Εύλογη έκπληξη και απορία προξένησε η απόφαση της Βρετανικής Κυβέρνησης να συμπεριλάβει τη Σαντορίνη στην “κόκκινη λίστα” των νησιών καραντίνας, στερώντας έτσι από πολλούς Βρετανούς έναν από τους αγαπημένους τους προορισμούς διακοπών.

Θεωρούμε ότι η αιφνιδιαστική και αδικαιολόγητη αυτή απόφαση, πρώτον παραγκωνίζει τη συντονισμένη και μεθοδική προσπάθεια που καταβάλλεται συνεχώς απ’ όλους, προκειμένου η Σαντορίνη να παραμείνει υγειονομικά ασφαλής και δεύτερον αγνοεί τη θετική επιδημιολογική εικόνα του νησιού.

Ελπίζουμε ότι στην επαναξιολόγηση των δεδομένων θα γίνει άρση αυτού του δυσμενούς μέτρου και έτσι οι Βρετανοί φίλοι μας θα συνεχίσουν ν’ απολαμβάνουν τις διακοπές τους με ασφάλεια, στην πανέμορφη Σαντορίνη”.

Διαφήμιση
Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here