Απεβίωσε ο π. Χρυσόστομος Δρόσος με καταγωγή από το Εμπορείο

Οι καμπάνες του ιστορικού Ιερού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου “Παναγία Μεσανή” στο Καστέλι Εμπορείου Σαντορίνης, ήχησαν πένθιμα, προκειμένου να μεταφέρουν το μήνυμα της εκδημίας του Αρχιμανδρίτη π. Χρυσοστόμου Δρόσου, Προηγουμένου της Ιεράς Μονής Προυσού.

Σε ανακοίνωσή της η Ιερά Μητρόπολη Θήρας Αμοργού & Νήσων αναφέρει:

“Ο μακαριστός Γέροντας γεννήθηκε στο Εμπορείο της Σαντορίνης στις 17 Οκτωβρίου 1937, όπου και έζησε τα παιδικά του χρόνια. Σε ηλικία 16 ετών έφυγε με την οικογένειά του για την Αθήνα. Μετά τις σπουδές του στην Σιβιτανίδειο Τεχνική Σχολή παρακολούθησε για μία τριετία το Εκκλησιαστικό Φροντιστήριο της Τήνου.

Εκάρη μοναχός και χειροτονήθηκε διάκονος και πρεσβύτερος από τον μακαριστό Μητροπολίτη Γυθείου και Οιτύλου κυρό Σωτήριο, ο οποίος του απένειμε και το οφίκιο του αρχιμανδρίτη. Στην Ιερά Μητρόπολη Γυθείου και Οιτύλου διηκόνησε έως και το έτος 1979 οπότε και ακολούθησε τον άρτι χειροτονηθέντα αυτάδελφό του Μητροπολίτη Καρπενησίου κυρό Νικόλαο στη νεοσύστατη τότε Μητρόπολη Καρπενησίου.

Για τέσσερες δεκαετίες διετέλεσε Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Παναγίας Προυσιωτίσσης την οποία ανεστήλωσε εκ βάθρων.

Διακρίθηκε για το φιλακόλουθο πνεύμα του, την φιλανθρωπία του, την αγάπη του προς τον Θεό και τον συνάνθρωπο.”

Κατόπιν επιθυμίας του, το σκήνωμα του μακαριστού Γέροντα θα μεταφερθεί στη γενέτειρά του, το Εμπορείο της Σαντορίνης. Θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα από το απόγευμα της Παρασκευής 24 Ιουλίου, ώρα 18:30, στον Ιερό Ενοριακό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, όπου το βράδυ στις 21:00 θα πραγματοποιηθεί ιερά αγρυπνία. Η εξόδιος ακολουθία θα ψαλεί το Σάββατο 25 Ιουλίου, ώρα 10:00.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Διαφήμιση
atlantea ημερολόγιο εκδηλώσεων Σαντορίνης

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση

Σαντορίνη