Νίκος Ζώρζος - Θηραϊκή Πολιτεία
Νίκος Ζώρζος

Για δικαίωση κάνει λόγο η δημοτική παράταξη Θηραϊκή Πολιτεία σε ανακοίνωσή της, με αφορμή την ακύρωση της απόφασης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου που επικύρωνε προηγούμενη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου σχετικά με τη σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΘ, από το οποίο έχουν αποκλειστεί οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης, μετά τη σύμπραξη των τριών παρατάξεων του Α. Σιγάλα, του Α. Ρούσσου και του Μ. Ορφανού.

Σε ανακοίνωσή της, η Θηραϊκή Πολιτεία αναφέρει:

“Από την πρώτη στιγμή που ανακοινώθηκε η συνεργασία μεταξύ του κ. Σιγάλα του κ. Ρούσσου και του κ. Ορφανού, δεν κατέστη ποτέ σαφές στους δημότες αν οι τρεις συμπράττουσες παρατάξεις είναι μια συμπαγής ομάδα όπως ευαγγελίζονταν οι επικεφαλής της ή αν ήταν συμπολίτευση και αντιπολίτευση a la carte. Οι τρεις παρατάξεις ερμήνευσαν κατά το δοκούν το νόμο της απλής αναλογικής και απέκλεισαν την μείζονα αντιπολίτευση με τους περισσότερους εκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους, από όλα τα Διοικητικά Συμβούλια των Νομικών Προσώπων του Δήμου Θήρας.

Η δημοτική παράταξη Θηραϊκή Πολιτεία την 14/02/2020 υπέβαλλε προσφυγή κατά της υπ’ αριθμό 337/19 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου με την οποία είχαν διοριστεί τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΘ αποκλείοντας όλους τους δημοτικούς συμβούλους της παράταξης μας. Η επιτροπή του άρθρου 152 Ν3463/2006 με την απόφαση της την 3η Ιουλίου 2020 με αριθμό Ν-4, ΟΜΟΦΩΝΑ αποφάσισε ότι η 337/19 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που αποκλείει τη Θηραϊκή Πολιτεία δεν είναι σύννομη και την ακύρωσε.

Με αυτόν τον τρόπο η Δημοτική Αρχή υποχρεούται να επανεκλέξει τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων των Νομικών Προσώπων του Δήμου.”

Δείτε τη σχετική απόφαση εδώ.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here