Αντώνης Σιγάλας, Δήμαρχος ΘήραςΜε αφορμή την έναρξη της νεάς σχολικής χρονιάς, ο Δήμαρχος Θήρας Αντώνης Σιγάλας αναφέρει σε μήνυμά του τα παρακάτω:

“Μέσα σε πρωτόγνωρες συνθήκες ξεκινά φέτος η νέα σχολική χρονιά. Η απειλή της εξάπλωσης της μολυσματικής ασθένειας του νέου κορονοϊού, μας υποχρεώνει ν’ αλλάξουμε πολλά, όχι μόνο ως προς τη λειτουργία των σχολείων, αλλά και σε αυτήν ακόμα την τελετή του αγιασμού, για την έναρξη των μαθημάτων, η οποία θα πραγματοποιηθεί με την παρουσία μόνον του Ιερέα και εκπροσώπων των μαθητών και των εκπαιδευτικών, στον αύλειο χώρο του κάθε σχολείου. Στην συνέχεια ο Ιερέας θα επισκεφθεί κάθε τάξη ξεχωριστά.

Θεωρώντας ως ύψιστη προτεραιότητα την προστασία της υγείας των παιδιών μας και των δασκάλων τους και εφαρμόζοντας την σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας, οι εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής δεν θα παραστούμε, μολονότι το επιθυμούσαμε, στη φετινή τελετή του αγιασμού στα σχολεία. Διαβεβαιώνουμε όμως τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς ότι θα είμαστε δίπλα τους, καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, συμπαραστάτες και αρωγοί σε κάθε ανάγκη, σε κάθε αίτημά τους.

Σε συνεργασία με τις σχολικές επιτροπές, φροντίζουμε για τη συντήρηση των σχολικών εγκαταστάσεων και για την εμφανή σήμανση, ώστε να γίνεται με ασφάλεια η οδική πρόσβαση των μαθητών στο σχολείο. Πραγματοποιήσαμε είδη απολυμάνσεις σε όλους τους σχολικούς χώρους και θα συνεχίσουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Διανείμαμε τις προστατευτικές μάσκες που μας έστειλαν, σε όλες τις σχολικές μονάδες και διατηρούμε δικό μας απόθεμα, σε περίπτωση που διαπιστωθούν ελλείψεις. Θα ενισχύσουμε επιπρόσθετα το προσωπικό καθαριότητας των σχολείων, με εργαζόμενους τετράμηνης διάρκειας που προσέλαβε ο Δήμος.

Μεριμνούμε ώστε να καταβληθεί εγκαίρως από τον προϋπολογισμό του Δήμου το επίδομα ενίσχυσης των αναπληρωτών εκπαιδευτικών για την αντιμετώπιση του αυξημένου κόστους διαβίωσης.

Είμαστε αποφασισμένοι να διασφαλίσουμε όλες τις δυνατές προϋποθέσεις, ώστε η σχολική χρονιά να εξελιχθεί ομαλά σε συνθήκες πλήρους υγειονομικής ασφάλειας και οι μαθητές και εκπαιδευτικοί, ν’ αφοσιωθούν απερίσπαστοι στο έργο τους.

Ευχόμαστε σε όλους, μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς, καλή σχολική χρονιά, με υγεία και πρόοδο και ελπίζουμε, ότι με τη βοήθεια του Θεού, του χρόνου θα βρεθούμε όλοι μαζί στον αγιασμό για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.”


Γιώργος Λεονταρίτης, Αντιπεριφερειάρχης ΚυκλάδωνΑπό τη Σίκινο όπου βρίσκεται, κοντά στους μαθητές και τις μαθήτριες του νησιού, ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης απηύθυνε το ακόλουθο μήνυμα:

“Λίγο πριν χτυπήσει το πρώτο κουδούνι, θέλω να ευχηθώ στις μαθήτριες, τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς, καλή, δημιουργική και ασφαλή σχολική χρονιά.

Η υγειονομική κρίση έχει διαμορφώσει πρωτόγνωρες συνθήκες που επιβάλλουν αυστηρή τήρηση των κανόνων προστασίας και συνεχή επαγρύπνηση.

Ως Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου είμαστε βέβαιοι ότι το σύνολο της εκπαιδευτικής και μαθητιώσας κοινότητας θα δώσει τον καλύτερο εαυτό της  για να πετύχει το αυτονόητο: Μια σχολική χρονιά με υψηλούς, όπως πάντα στόχους, στην εκπαιδευτική διαδικασία και με τα λιγότερα δυνατά προβλήματα.

Ως Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση μεριμνούμε, με αίσθημα ευθύνης, όχι μόνο για τα από το νόμο οριζόμενα αλλά και για όσα κρίνουμε ότι κατά περίπτωση απαιτούνται γιατί πιστεύουμε ότι η εκπαίδευση “χτίζει” το μέλλον και αποτελεί την πιο σημαντική επένδυση για όλους μας.

Με τις σκέψεις αυτές,  καλωσορίζω τους μαθητές και τις μαθήτριες σ’ ένα ακόμη “ταξίδι”  στον μαγευτικό κόσμο της γνώσης, ευχόμενος “καλή σχολική χρονιά, με υγεία και δύναμη”.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here