Δωρεά του λευκώματος “Σαντορίνη & Επανάσταση 1821” στα σχολεία της Σαντορίνης και της Θηρασίας

Τη δωρεά 75 επετειακών τόμων “Σαντορίνη & Επανάσταση 1821” σε όλα τα σχολεία και τις δανειστικές βιβλιοθήκες της Σαντορίνης και της Θηρασίας, ανακοίνωσαν η Θηραϊκή Εταιρεία Επιστημών, Γραμμάτων και Τεχνών, το Ψηφιακό Αρχείο Θήρας (Santorini Archive Project) και οι Εκδόσεις Καλλίστη.

Η διανομή των τόμων στα σχολεία και τις δανειστικές βιβλιοθήκες έχει ήδη ξεκινήσει. Οι χορηγοί της δωρεάς είναι οι Εκδόσεις Καλλίστη, το Οινομαγειρείο Ακταίον, η Altana Hospitality και το Blue Shades of Greece.

Φωτογραφία: Αντώνης Ελευθεράκης

H Θηραϊκή Εταιρεία Επιστημών, Γραμμάτων και Τεχνών, σε συνεργασία με πολιτιστικούς συλλόγους και φορείς της Σαντορίνης, πραγματοποίησε σειρά δράσεων και εκθέσεων για τον εορτασμό της συμπλήρωσης των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821. Κεντρικό στοιχείο των δράσεων ήταν η διαφύλαξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, η ανάδειξη και προστασία των μνημείων, καθώς επίσης και η στήριξη στα μικρά μουσεία του νησιού.

Η κεντρική έκθεση με τίτλο “Σαντορίνη και Επανάσταση του 1821” φιλοξενήθηκε στο Βιομηχανικό Μουσείο Τομάτας “Δ. Νομικός”, όπου παρουσιάστηκε η ζωή στη Σαντορίνη πριν, κατά τη διάρκεια, και αμέσως μετά την Επανάσταση, με πρωτότυπα έγγραφα, επιστολές, χάρτες, έργα τέχνης, χαρακτικά και αντικείμενα της περιόδου. Στο πλαίσιο αυτής της έκθεσης εκδόθηκε από τις Εκδόσεις Καλλίστη το πολυτελές λεύκωμα με τίτλο “Σαντορίνη & Επανάσταση 1821”, που περιέχει όλα τα παραπάνω στοιχεία, με συμμετοχές από ιστορικούς και ερευνητές. Στο λεύκωμα παρουσιάζονται για πρώτη φορά αδημοσίευτα έγγραφα και επιστολές της εποχής, χάρτες, χαρακτικά, έργα τέχνης, καθώς και άρθρα για τις δράσεις του 2021.


Το λεύκωμα είναι διαθέσιμο προς πώληση και από το Atlantea eshop εδώ (χωρίς κόστος μεταφορικών εντός Σαντορίνης).

Διαφήμιση

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση
atlantea ημερολόγιο εκδηλώσεων Σαντορίνης

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση

Σαντορίνη