Ένα μοναδικό μουσείο για το ούζο και τα αποστάγματα της Σαντορίνης

Για ένα νοσταλγικό ταξίδι στη Σαντορίνη του χθες περιμένει τους επισκέπτες του το μουσείο της ποτοποιίας-αποσταγματοποιίας “Κάναβα Σαντορίνη” που βρίσκεται στη Μεσαριά.

Η ποτοποιία “Κάναβα Σαντορίνη” ξεκίνησε τη λειτουργία της το 1974. Πρόκειται για μια οικογενειακή επιχείρηση με ιδρυτή τον Ευάγγελο Λυγνό, πατέρα του σημερινού ιδιοκτήτη, Λουκά. Το 1974 έφεραν στη Σαντορίνη τον πρώτο άμβυκα απόσταξης ούζου και τσικουδιάς και ξεκίνησαν να εφαρμόζουν μια μυστική πολίτικη συνταγή την οποία πάντρεψαν με βότανα και αγνά υλικά της θηραϊκής γης.

Ο γιος του, Λουκάς Λυγνός έχοντας αναλάβει τα ηνία της επιχείρησης εξακολουθεί και συνεχίζει την παραγωγή μοναδικών αποσταγμάτων χρησιμοποιώντας τις ίδιες πρώτες ύλες και την ίδια παραδοσιακή συνταγή που περνάει από γενιά σε γενιά.

Σήμερα, στην Κάναβα, εκτός από το ούζο, παράγεται η τσικουδιά και ποικιλία από λικέρ (κεράσι, τεντούρα, μαστίχα, τριαντάφυλλο, καφές & γλυκάνισο, φραγκόσυκο, μπανάνα, parfait d’amour).

Με ιδιαίτερη αγάπη στην παράδοση ο Λουκάς Λυγνός δημιούργησε επίσης στις εγκαταστάσεις του μια γειτονιά της Σαντορίνης του χθες, όπου ο επισκέπτης έχει την ευκαιρία να κάνει μια νοσταλγική βόλτα στα χρόνια εκείνα που η Σαντορίνη πάσχιζε να αναπτυχθεί, μια βόλτα ώστε να δει την αρχιτεκτονική των παραδοσιακών σπιτιών αλλά και να γνωρίσει κάποια από τα πιο σημαντικά  παραδοσιακά επαγγέλματα του νησιού. Στον μουσειακό χώρο λοιπόν ταίριαξε αρμονικά το λαογραφικό στοιχείο με τη διαδικασία της παραγωγής αποστάγματος.

Ο χώρος είναι επισκέψιμος καθημερινά 10:00-18:00 για μεμονωμένους επισκέπτες ή group και προσφέρεται ξενάγηση. Το εισιτήριο κοστίζει 7 ευρώ και μετά την ξενάγηση στους χώρους ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να γευτεί ούζο, τσικουδιά και δύο από την ποικιλία των λικέρ που παράγει η Κάναβα Σαντορίνη.

τηλ. +30 2286031573

 


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση

Σαντορίνη