Νίκος Ζώρζος - Θηραϊκή Πολιτεία
Νίκος Ζώρζος

Την ικανοποίησή της εκφράζει με ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη Θηραϊκή Πολιτεία, με αφορμή την παράδοση νέων παιδικών χαρών του νησιού τις τελευταίες εβδομάδες, υπενθυμίζοντας παράλληλα πως από τη θέση της Δημοτικής Αρχής, προχώρησε στον εκσυγχρονισμό των παιδικών χαρών με ιδίους πόρους του Δήμου Θήρας και παρέδωσε προς χρήση τις πρώτες πέντε παιδικές χαρές του νησιού (Οίας, Καμαρίου, Φηρών, Μεσαριάς, Καρτεράδου) τον Απρίλιο του 2019.

Παράλληλα, όπως αναφέρει, συνέχισε τις εργασίες για ολοκλήρωση των υπολοίπων δεκατεσσάρων παιδικών χαρών του Δήμου Θήρας στα νησιά της Θήρας και της Θηρασίας που περιελάμβανε η μελέτη.

“Το έργο της προμήθειας – τοποθέτησης εξοπλισμού για την αναβάθμιση των παιδικών χαρών του Δήμου μας, που με περισσή φροντίδα και προσήλωση υποστήριξε η Δημοτική Σύμβουλος του συνδυασμού μας κα Ιωάννα Βαμβακούρη, από τις 23/03/2017, εντεταλμένη για θέματα που αφορούσαν στην οργάνωση και την ορθή λειτουργία των παιδικών χαρών, απέδωσε καρπούς ώστε τα παιδιά της Σαντορίνης και της Θηρασίας να απολαμβάνουν πλέον τους χώρους παιχνιδιού και ξεγνοιασιάς που τους αξίζουν” σημειώνεται στην ανακοίνωση, που συνεχίζει ως εξής:

“Είμαστε επίσης ευτυχείς για το γεγονός ότι ο άριστος προγραμματισμός του έργου άντεξε στις δύσκολες συνθήκες που διαμορφώθηκαν λόγω της πανδημίας του Covid-19 και δεν παρατηρούνται μεγάλες καθυστερήσεις. Αναλυτικά το έργο περιελάμβανε: Αίτημα ένταξης με Αριθμ. Πρωτ. 5204/31.5.2018 στο δημόσιο επενδυτικό πρόγραμμα “ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ”. Έγκριση του αιτήματος και Ένταξη Πράξης με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών στις 27/9/2018 με ΑΔΑ: 7ΔΜΛ465ΧΘ7-Ν0Κ και Α.Π.: 52348/ 27-09-2018 Μελέτη του έργου Δημοπράτηση του εξοπλισμού των 14 παιδικών χαρών τον Αύγουστο του 2019. Η συνολική δαπάνη ήταν (619.483,64 €), το 65% του ποσού, δηλαδή 403.483,64 € χορηγήθηκε από ιδίους πόρους του Δήμου Θήρας και το 35%, δηλαδή 216.000,00 € από το δημόσιο επενδυτικό πρόγραμμα “ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ”.

Oι παιδικές χαρές βρίσκονται στον Περίβολο, στην Περίσσα, στο Ακρωτήρι, στο Μεγαλοχώρι, στο Καμάρι, στην Έξω Γωνιά, στο Βόθωνα, στο Εμπορείο, στον Βουρβούλο, στη Θηρασία (2), στη Μέσα Γωνιά, στο Ημεροβίγλι και στον Πύργο.

Η Θηραϊκή Πολιτεία από τη θέση της Δημοτικής Αρχής, προκειμένου να συνεχιστεί απρόσκοπτα το έργο, προχώρησε στη δημοπράτησή του το συντομότερο δυνατόν μετά τις δημοτικές εκλογές. Πέρα από κάθε πολιτική σκοπιμότητα και αποδεικνύοντας στην πράξη ότι ο Δήμος έχει συνέχεια, συνέχισε να παράγει έργο μέχρι την τελευταία ημέρα της θητείας της.”

Διαφήμιση
Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here