16.4 C
Santorini
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Λύση για το πρόβλημα της λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων της Σαντορίνης τις Κυριακές για όλο το χρόνο

Share

emporikos_syllogosΣύμφωνα με Δελτίο Τύπου του Εμποροεπαγγελαμτικού Συλλόγου Θήρας πραγματοποιήθηκε σήμερα (1/7/14), σύσκεψη στο Υπουργείο Ανάπτυξης για τη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου τις Κυριακές ολόκληρο το έτος.

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Γεράσιμος Γιακουμάτος, απεδέχθη τις προτάσεις του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Θήρας για την πιλοτική λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων στη Σαντορίνη και τη Θηρασία ολόκληρο το έτος και την εξαίρεση των καταστημάτων μας από την απαγόρευση του νόμου. Η σχετική νομοθετική ρύθμιση, αναμένεται να θεσμοθετηθεί την 7η Ιουλίου 2014.

Η ευτυχής αυτή εξέλιξη, συνάδει με την προσδοκώμενη επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου στα νησιά μας και την προοπτική που διαγράφεται από την άφιξη τουριστών και από την Κίνα για την εξυπηρέτησή τους και κατά την χειμερινή περίοδο.

Ο υφυπουργός, κατόπιν σχετικής υπόμνησης του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Θήρας, ενημέρωσε ότι θα εξετάσει τα θέματα της υποστελέχωσης των Υπηρεσιών στη Σαντορίνη και των υψηλών αεροπορικών ναύλων και αυτών της ακτοπλοΐας.

Στη σύσκεψη, παρέστη επίσης ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου κ. Στέφανος Κομνηνός, προσκλήθηκε, συμμετείχε και διατύπωσε τις απόψεις των Εμποροεπαγγελματιών Θήρας, ο πρόεδρος κ. Νίκος Νομικός, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κυκλάδων κ. Γιάννης Ρούσσος και οι πρόεδροι του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου και του Εμπορικού Συλλόγου Ρόδου.

 

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
[adrotate banner=”24″]


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη