Η ανάγκη για ένα λειτουργικό σύστημα αφίξεων-αναχωρήσεων κρουαζιεροπλοίων, που θα πρέπει να συντονιστεί και με τις αφίξεις ακτοπλοΐας και ημεροπλοίων, η ανάγκη υποδομών τόσο στο παλιό λιμάνι των Φηρών όσο και στον Αθηνιό, η κατασκευή ενός νέου λιμανιού, η διασπορά των επιβατών κρουαζιέρας σε διαφορετικά σημεία ενδιαφέροντος του νησιού ήταν μεταξύ των θεμάτων γύρω από την κρουαζιέρα στη Σαντορίνη που συζητήθηκαν κατά την πρόσφατη επίσκεψη του Υπουργού Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη στη Σαντορίνη.

Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε ανάμεσα στον Υπουργό, τον Δήμαρχο Θήρας Αντώνη Σιγάλα, τοπικούς φορείς και εκπροσώπους της επιχειρηματικής κοινότητας, πήρε μέρος και η εκπρόσωπος της Διεθνούς Ένωσης Εταιρειών Κρουαζιέρας (CLIA) στην Ανατολική Μεσόγειο κα Μαρία Δεληγιάννη, η οποία τόνισε την ιδιαίτερη σημασία της Σαντορίνης για τον κλάδο της κρουαζιέρας, καθώς είναι ο δεύτερος δημοφιλέστερος προορισμός κρουαζιέρας της χώρας. Εστίασε επίσης στην ανάγκη δράσεων για να διασφαλιστεί η μελλοντική βιώσιμη ανάπτυξη του νησιού φροντίζοντας για την αρμονική συνύπαρξη των ταξιδιωτών και της τοπικής κοινωνίας. Η CLIA, που εκπροσωπεί το 95% του παγκόσμιας επιβατικής χωρητικότητας κρουαζιεροπλοίων, μετέφερε στον Υπουργό το μήνυμα συνεργασίας των εταιρειών κρουαζιέρας για τη διασφάλιση της βιώσιμης ανάπτυξης του νησιού.

Ο Υπουργός Τουρισμού ολοκλήρωσε τονίζοντας το ενδιαφέρον της ελληνικής Κυβέρνησης να εξετάσει πιθανές λύσεις και ότι η συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων είναι απαραίτητη προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις.

Ακολούθησε επίσκεψη πάνω στο κρουαζιερόπλοιο Mein Schiff Herz της TUI Cruises που βρισκόταν εκείνη την ημέρα στον όρμο των Φηρών, όπου ο Υπουργός και ο Δήμαρχος Θήρας βίωσαν την εμπειρία των επισκεπτών κρουαζιέρας. Συνομιλώντας με τον καπετάνιο και μέλη του πληρώματος, μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν η σημασία μέτρησης της ικανοποίησης των επισκεπτών, καθώς και η καλύτερη κατανόηση τους για την τοπική κουλτούρα. Επίσης συζητήθηκαν η μεταφορά των επισκεπτών με υπερσύγχρονες λάντζες “tender boats” καθώς και οι προτιμήσεις των επισκεπτών για τις εκδρομές που προσφέρονται από την εταιρεία στο νησί.

Διαφήμιση
Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here