20.2 C
Santorini
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

ECDC: Οι ενισχυτικές δόσεις των εμβολίων μειώνουν τις νοσηλείες για Covid έως και κατά 800.000

Share

Οι ενισχυτικές δόσεις των εμβολίων μπορούν να μειώσουν τις μελλοντικές νοσηλείες στην Ευρώπη κατά τουλάχιστον μισό εκατομμύριο, ανακοίνωσε σήμερα το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων (ECDC), παρόλο που η παραλλαγή Όμικρον εξαπλώνεται με άνευ προηγουμένου ρυθμούς.

Οι αριθμοί καλύπτουν τις 27 χώρες της ΕΕ συν τη Νορβηγία, την Ισλανδία και το Λιχτενστάιν. Αυτή τη στιγμή περίπου το 70% των 450 εκατομμυρίων του πληθυσμού της ΕΕ είναι πλήρως εμβολιασμένο ενώ οι μισοί από τους ανθρώπους αυτούς έχουν κάνει και ενισχυτική δόση.

“Οι ενισχυτικές δόσεις που είχαν γίνει μέχρι τις αρχές Ιανουαρίου μπορούν να μειώσουν τις μελλοντικές νοσηλείες για την Όμικρον κατά 500.000-800.000 στην Ευρώπη. Η επέκταση του προγράμματος των ενισχυτικών δόσεων σε όλους τους εμβολιασμένους μπορεί να μειώσει τις εισαγωγές στα νοσοκομεία κατά άλλες 300.000-500.000”, σύμφωνα με το ECDC.

Παρόλο που τα κρούσματα της Όμικρον στην Ευρώπη αυξάνονται με άνευ προηγουμένου ταχύτητα, με τα ποσοστά των μολύνσεων να είναι τριπλάσια από τα υψηλότερα που έχουν καταγραφεί μέχρι τώρα, πολλές χώρες πιθανόν να βρίσκονται ήδη σ’ ένα σημείο καμπής, υπογραμμίζει η ΕΕ.

“Ενώ σε μερικά κράτη μέλη η κορύφωση των μολύνσεων φαίνεται να έχει καταγραφεί πρόσφατα, η πανδημία δεν έχει τελειώσει”, τόνισε ωστόσο η επίτροπος Υγείας Στέλλα Κυριακίδου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη