16.4 C
Santorini
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Οι Εθνικές ομάδες με το καλύτερο ρεκόρ νικών μετά από τα πέναλτι στην ιστορία των Μουντιάλ

Share

Το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ μετράει ήδη τέσσερις νοκ άουτ αναμετρήσεις που κρίθηκαν στη διαδικασία των πέναλτι, με την Κροατία να προκρίνεται τόσο στη φάση των “16” όσο και στα προημιτελικά από την άσπρη βούλα.

Η “Χρβάτσκα” μπορεί να εξελίσσεται σε… εξπέρ στις εκτελέσεις από τα εννέα μέτρα, είναι όμως η χώρα με το καλύτερο ρεκόρ στην ιστορία των Παγκοσμίων Κυπέλλων; Το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ) παρουσιάζει παρακάτω την πεντάδα των χωρών με τις καλύτερες επιδόσεις στη διαδικασία των πέναλτι, στην Ιστορία των Μουντιάλ:

5. Γαλλία
Οι νυν παγκόσμιοι πρωταθλητές Γάλλοι κατατάσσονται στην πέμπτη θέση στον κόσμο στη διαδικασία των πέναλτι, με ρεκόρ 2/4 σε προηγούμενες διοργανώσεις. Οι “τρικολόρ” προκρίθηκαν μετά από πέναλτι, αρχικά στον προημιτελικό του 1986 απέναντι στη Βραζιλία και στη συνέχεια εναντίον της Ιταλίας το 1998.

Ωστόσο, στις πιο πρόσφατες διοργανώσεις δεν είχαν την ίδια τύχη, καθώς ηττήθηκαν  στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2006 στα πέναλτι από την Ιταλία. Η άλλη ήττα της Γαλλίας στη διαδικασία των πέναλτι είχε έρθει το 1982 από τη Δυτική Γερμανία, όταν αποκλείστηκε στην ημιτελική φάση του τουρνουά.

Ενόψει του ημιτελικού της Τετάρτης κόντρα στο Μαρόκο και την προοπτική πρόκρισής της στον τελικό, η Γαλλία καλείται να βελτιώσει το ρεκόρ των πέναλτι της σε Παγκόσμια Κύπελλα, εάν θέλει να προχωρήσει στη φετινή διοργάνωση.

Διαφήμιση
maison_concept_objet_santorini

4. Βραζιλία
Παρά το γεγονός ότι αποκλείστηκε από τη φετινή διοργάνωση από την Κροατία στα πέναλτι, η Βραζιλία κατέχει το τέταρτο καλύτερο ρεκόρ από τα εννέα μέτρα σε προηγούμενες διοργανώσεις, έχοντας πανηγυρίσει τελικά στις τρεις από τις πέντε φορές.

Οι τρεις νίκες ήρθαν το 1994, το 1998 και το 2008, αλλά η πιο εντυπωσιακή εμφάνιση τους από την άσπρη βούλα ήταν σίγουρα αυτή που τους χάρισε το Παγκόσμιο Κύπελλο το 1994. Η Βραζιλία πέτυχε τη νίκη με 3-2 επί της Ιταλίας, με τους Φράνκο Μπαρέζι, Ντανιέλε Μασάρο και Ρομπέρτο Μπάτζιο να χάνουν όλα τα κρίσιμα πέναλτι, για να παραδώσουν στη Βραζιλία το στέμμα.

Η τελευταία φορά που αγώνας κρίθηκε από τα εννέα μέτρα για την Βραζιλία ήταν πριν λίγες ημέρες, χωρίς ευτυχή κατάληξη για τους πέντε φορές νικητές του Παγκοσμίου Κυπέλλου, καθώς υπέστησαν ήττα σοκ από την Κροατία.

3. Κροατία
Οι φετινοί ήρωες της διαδικασίας των πέναλτι είναι το νούμερο τρία στη λίστα, αφού η Κροατία όχι μόνο μετράει τέσσερις νίκες στη συγκεκριμένη διαδικασία, αλλά έχει επίσης ρεκόρ 100% όταν το ματς οδηγείται εκεί.

Οι δύο πρώτες φορές που η Κροατία οδηγήθηκε στα πέναλτι σε Παγκόσμιο Κύπελλο ήταν στην προηγούμενη διοργάνωση, αποκλείοντας τόσο τη Δανία όσο και τη γηπεδούχο Ρωσία.

Οι δύο επόμενες νίκες για την Κροατία ήρθαν και οι δύο στο Κατάρ φέτος, καθώς προσπέρασαν αρχικά Eτο εμπόδιο της Ιαπωνίας στη φάση των 16, για να ακολουθήσει στην επόμενη φάση η τεράστια νίκη εναντίον της Βραζιλίας.

2. Γερμανία
Στη δεύτερη θέση της λίστας βρίσκεται η Γερμανία. Παρά την κακή απόδοση σε πιο πρόσφατες διοργανώσεις Παγκοσμίου Κυπέλλου, είναι αναμφίβολα μία από τις καλύτερες χώρες στον κόσμο από τα εννέα μέτρα, χωρίς να έχει ηττηθεί στη διαδικασία των πέναλτι.

Οι Γερμανοί έδειξαν για πρώτη φορά το ταλέντο τους το 1982 νικώντας τη Γαλλία στον ημιτελικό. Οι άλλες τρεις νίκες της Γερμανίας στα πέναλτι ήρθαν εναντίον του Μεξικού το 1986 (προημιτελικός), της Αγγλίας το 1990 (ημιτελικός) και της Αργεντινής το 2006 (προημιτελικός).

1. Αργεντινή
Η Αργεντινή μπορεί να ηττήθηκε μία φορά από την άσπρη βούλα (από τη Γερμανία το 2006), ωστόσο κατατάσσεται στην κορυφή της λίστας ως η μόνη ομάδα στον κόσμο που έχει κερδίσει πέντε φορές στη διαδικασία των πέναλτι στην ιστορία των διοργανώσεων.

Η πιο εμβληματική νίκη της Αλμπισελέστε σημειώθηκε το 2014, όταν αντιμετώπισαν την Ολλανδία στον προημιτελικό. Η Αργεντινή πέρασε την αντίπαλό με 4-2, με τους Ολλανδούς να έχουν μοιραίους τους Γουέσλεϊ Σνάιντερ και Ρον Φλάαρ.

Οι Ολλανδοί έπεσαν θύματά της κι εφέτος στο Κατάρ, ενώ οι άλλες τρεις νίκες της Αργεντινής στα πέναλτι ήρθαν εναντίον της Γιουγκοσλαβίας το 1990 (προημιτελικός), της Ιταλίας το 1990 (ημιτελικός) και της Αγγλίας το 1998 (φάση των 16).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαφήμιση


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη