Παρουσίαση έντυπης χαρτογραφίας του νότιου Αιγαίου πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την Επανάσταση του ’21

Το Σάββατο 11/9 στο Βιομηχανικό Μουσείο Τομάτας "Δ. Νομικός"

H Θηραϊκή Εταιρεία Επιστημών, Γραμμάτων και Τεχνών, το Ψηφιακό Αρχείο Θήρας (Santorini Archive Project) και το Βιομηχανικό Μουσείο Τομάτας “Δ. Νομικός” διοργανώνουν εκδήλωση-ειδική παρουσίαση χαρτών με τίτλο “Σαντορίνη και Επανάσταση – Έντυπη χαρτογραφία του νοτίου Αιγαίου πριν, κατά τη διάρκεια, και μετά την Επανάσταση του 1821”. Η παρουσίαση των χαρτών θα πραγματοποιηθεί από τον κο Κώστα Κακουλίδη, ειδικό στη χαρτογραφία και στην ιστορία της γεωγραφίας, στο Βιομηχανικό Μουσείο Τομάτας “Δ. Νομικός”, στη Βλυχάδα, το Σάββατο 11/09, ώρα 18:30-20:30.

Η έκθεση “Σαντορίνη και Επανάσταση του 1821” θα διαρκέσει ως και την Κυριακή 10/10/2021 και είναι επισκέψιμη καθημερινά εκτός Δευτέρας, από τις 10:00 έως τις 18:00.

Σημαντικό χώρο καταλαμβάνει και η ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα χαρτογραφική έκθεση που αφορά στην έντυπη χαρτογραφία του Νοτίου Αιγαίου πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την επανάσταση του 1821

Σημειώνεται ότι για την εκδήλωση έχουν ληφθεί και θα τηρηθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης από την Covid-19.

Οι δράσεις και εκθέσεις πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του έτους “Σαντορίνη 1821-2021” από τη Θηραϊκή Εταιρεία Επιστημών, Γραμμάτων και Τεχνών, το Ψηφιακό Αρχείο Θήρας (Santorini Archive Project), την Εστία Πύργου Καλλίστης, το Ναυτικό Μουσείο Οίας, το Ίδρυμα Λουκά και Ευάγγελου Μπελλώνια, σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων, την Ιερά Μονή Προφήτη Ηλία, το Μέγαρο Γκύζη, το “Συμπόσιον” Κέντρο Πολιτισμού, τον Ναυτικό Όμιλο Σαντορίνης και άλλους πολιτιστικούς συλλόγους και φορείς του νησιού.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
atlantea ημερολόγιο εκδηλώσεων Σαντορίνης

Σαντορίνη