Μ. Ορφανός: Πρόταση να δοθεί το όνομα του Μ. Θεοδωράκη σε κεντρικό δρόμο της Σαντορίνης

Την πρότασή του να συζητηθεί στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θήρας ως θέμα η ονομασία ενός κεντρικού δρόμου του νησιού με το όνομα Μίκης Θεοδωράκης, προς τιμήν του μεγάλου Έλληνα δημιουργού, εκφράζει με επιστολή του προς τον Δήμαρχο Θήρας, τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, ο Μανόλης Ορφανός, επικεφαλής της παράταξης “Τώρα! Για τη Σαντορίνη και τη Θηρασιά”.

“Ενός δρόμου”, όπως αναφέρει, “που πάντα θα θυμίζει στους συμπολίτες μας τον μεγάλο αυτόν Έλληνα που πρόσφερε στον τόπο του τα μέγιστα”.

Στην επιστολή αναλυτικά αναφέρονται τα παρακάτω:

“Η θλίψη για το θάνατο του οικουμενικού μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη έχει σκιάσει ολόκληρη την Ελλάδα. Η απώλεια του μας θλίβει όλους μας. Η Ελλάδα έχασε έναν από τους πιο σημαντικούς Έλληνες δημιουργούς του 20ου αιώνα. 

Το τεράστιο έργο του που είναι γνωστό όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στις πέντε ηπείρους αναμφισβήτητα παραμένει ανεξίτηλο στην εθνική μας μνήμη. Τα τραγούδια του είχαν συνδυαστεί και έδιναν δύναμη στους λαϊκούς αγώνες όταν η Ελλάδα βίωνε πέτρινα χρόνια. 

Η μνήμη του Μίκη Θεοδωράκη θα μείνει άσβεστη, ζωντανή και δημιουργική για τους νεότερους. Ο θάνατός του περνά στην ιστορία όπως ο ίδιος πλέον ανήκει σ’ αυτήν. 

Για το λόγο αυτό σας προτείνω στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου να συζητήσουμε ως θέμα την ονομασία κεντρικού δρόμου του νησιού μας με το όνομα Μίκης Θεοδωράκης. 

Ενός δρόμου που πάντα θα θυμίζει στους συμπολίτες μας τον μεγάλο αυτόν Έλληνα που πρόσφερε στον τόπο του τα μέγιστα.”


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη