22.2 C
Santorini
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Σε λειτουργία η ιστοσελίδα του πιλοτικού προγράμματος διαχείρισης προορισμών για Σαντορίνη και Ρόδο

Διαθέσιμα και online ερωτηματολόγια για τουριστικές επιχειρήσεις και μέλη των τοπικών κοινωνιών

Share

Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) θέτει στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου εξειδικευμένη ιστοσελίδα, η οποία περιλαμβάνει αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με το πιλοτικό πρόγραμμα διαχείρισης προορισμών στη Ρόδο και τη Σαντορίνη, τους στόχους του, τη δομή και τα επιμέρους του στάδια καθώς και το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης αυτών. Η ιστοσελίδα είναι διαθέσιμη στη διεύθυνση https://www.destinationmanagementplan.gr/.

Η ιστοσελίδα τίθεται σε λειτουργία αμέσως μετά την ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου συναντήσεων εργασίας με τοπικούς φορείς, εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου και μέλη των τοπικών κοινωνιών στους δύο προορισμούς. Με την αμέριστη υποστήριξη από τα Εμπορικά Επιμελητήρια Δωδεκανήσου και Κυκλάδων σε ό,τι αφορά τον συντονισμό των δράσεων, οι συναντήσεις εργασίας έθεσαν τις βάσεις για τη διαμόρφωση των σχεδίων διαχείρισης προορισμού για τη Ρόδο και τη Σαντορίνη. Οι συναντήσεις εργασίας θα επαναληφθούν σε μεταγενέστερο χρόνο (τέλη Αυγούστου-αρχές Σεπτεμβρίου) ώστε τα σχέδια να τροφοδοτηθούν και ενισχυθούν περαιτέρω.

Επίσης, είναι πλέον διαθέσιμα και τα online ερωτηματολόγια, τα οποία απευθύνονται σε τουριστικές επιχειρήσεις στη Ρόδο και τη Σαντορίνη, καθώς και στα μέλη των τοπικών κοινωνιών στη Ρόδο και τη Σαντορίνη, προκειμένου να δοθεί βήμα σε όλους τους κοινωνικά και επαγγελματικά ενεργούς τομείς να συνδράμουν στη διαμόρφωση των πλάνων. Τα ερωτηματολόγια θα είναι διαθέσιμα έως τις 31 Ιουλίου, και η συμπλήρωσή τους θα τροφοδοτήσει τον στρατηγικό σχεδιασμό με ουσιαστικά δεδομένα για την υφιστάμενη κατάσταση της τουριστικής ανάπτυξης, καθώς και για τις προτεραιότητες της διαχείρισης προορισμού στο άμεσο μέλλον.

Το πιλοτικό πρόγραμμα διαχείρισης προορισμών της EBRD χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και υποστηρίζεται από το Υπουργείο Τουρισμού. Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί έως τα τέλη Οκτωβρίου 2019 από σύμπραξη συμβούλων από το Ηνωμένο Βασίλειο (Team Tourism Consulting και Yellow Railroad) και την Ελλάδα (Toposophy).

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση
The Wine Bar at Heliotopos, Santorini - The cave

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη