20.2 C
Santorini
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Στην Αθήνα η κορυφαία διοργάνωση του ASTA Destination Εxpo τον Απρίλιο 2018

Η Ελλάδα, παγκόσμιος προορισμός το 2018 στην αμερικανική ταξιδιωτική αγορά - Η Υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, επίσημη προσκεκλημένη ομιλήτρια στο ετήσιο συνέδριο των Αμερικανών Τουριστικών Πρακτόρων.

Share

Η Υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά, ως επίσημη προσκεκλημένη ομιλήτρια της Αμερικανικής Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων (ΑSTA) στο ετήσιο συνέδριο της ASTA στο Σαν Ντιέγκo της Καλιφόρνια, προσκάλεσε τα 1000 περίπου μέλη της Ένωσης, να συμμετάσχουν στην κορυφαία διοργάνωση Destination Expo που ανακοινώθηκε και επισήμως ότι θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα τον Απρίλιο του 2018.

Η επιλογή της Ελλάδας για την κορυφαία αυτή διοργάνωση εξασφαλίστηκε σε πρόσφατη συνάντηση και συμφωνία της κας Κουντουρά με τον Αντιπρόεδρο της ASTA κ. Bob Duglin και συνιστά πολύ μεγάλη προβολή και προώθηση της Ελλάδας και του ελληνικού τουρισμού στην αμερικανική ταξιδιωτική αγορά για το 2018 και τα επόμενα χρόνια. Τα μέλη της ASTA θα έχουν τη δυνατότητα να εξειδικευτούν στην πώληση και προώθηση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος και να προχωρήσουν σε νέες συνεργασίες με τις ελληνικές τουριστικές επιχειρήσεις.

Στην ομιλία της, η κα Κουντουρά αναφέρθηκε στην εξαιρετική συνεργασία που έχει ξεκινήσει μεταξύ του Υπουργείου Τουρισμού, του ΕΟΤ και της ASTA για μία επιτυχημένη διοργάνωση στην Αθήνα. Παρουσίασε τις νέες δυνατότητες που προσφέρει η Ελλάδα ως ελκυστικός προορισμός όλο τον χρόνο για το αμερικανικό ταξιδιωτικό κοινό, μέσα από την ανάδειξη νέων ελληνικών προορισμών και νέων εμπειριών στο θεματικό τουρισμό.

[adning id="140783"]


Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, προβλήθηκε βίντεο του ΕΟΤ που παρουσιάζει την Ελλάδα ως τουριστικό προορισμό 365 ημερών. Οι Αμερικανοί τουριστικοί πράκτορες ανταποκρίθηκαν θερμά στην αναγγελία της διοργάνωσης και ήδη έχουν ξεκινήσει τις εγγραφές τους για το Destination Expo στην Αθήνα. Στις τοποθετήσεις τους στο συνέδριο, επιβεβαίωσαν ότι υπάρχει πολύ μεγάλη ζήτηση για την Ελλάδα και οι προκρατήσεις για το 2018 καταγράφουν θεαματική άνοδο.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου, η Υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά και ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ κ. Κώστας Τσέγας συναντήθηκαν με τη διοίκηση της ASTA, τον Πρόεδρο & CEO κ. Zane Kerby και τον Αντιπρόεδρο κ. Bob Duglin, με τους οποίους συζήτησαν εκτενώς το σχεδιασμό εν όψει της διοργάνωσης στην Αθήνα.

Επίσης συναντήθηκαν με τους επικεφαλής κορυφαίων διεθνών ομίλων κρουαζιέρας, μεταξύ αυτών τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Carnival Corporation & plc κ. Arnold Donald και τη Διευθύνουσα Σύμβουλο της Crystal Cruises κα Eddie Rodriguez, οι οποίοι τόνισαν τη δυναμική ζήτηση για την κρουαζιέρα στην Ανατολική Μεσόγειο. Εξέφρασαν δε την υποστήριξή τους για τους ελληνικούς προορισμούς και αναφέρθηκαν στις θετικές προοπτικές για την ενίσχυση της ελληνικής κρουαζιέρας το 2018 και για τα επόμενα χρόνια.

Η κα Κουντουρά παραχώρησε συνεντεύξεις σε Αμερικανικά ΜΜΕ, μεταξύ αυτών στο ταξιδιωτικό περιοδικό Travel Age West για την προβολή της Ελλάδας και του ελληνικού τουρισμού στις δυτικές πολιτείες των ΗΠΑ, στην ενημερωτική ιστοσελίδα για την τουριστική βιομηχανία Travel Pulse και στο Αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CBS.

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση

Σαντορίνη