Σχεδιασμός εσωτερικών χώρων οικίας στον Πύργο από το γραφείο Zorzos Interior Architecture

Φρέσκες ιδέες και δημιουργικές προτάσεις χαρακτηρίζουν την ομάδα του γραφείου Zorzos Interior Architecture, με έδρα τη Σαντορίνη, που αναλαμβάνει έργα σε όλη την Ελλάδα. Με πολυετή εμπειρία στον τομέα της μελέτης και της σχεδίασης εσωτερικών χώρων κατοικιών, ξενοδοχείων και εστιατορίων – καφέ, η εξειδικευμένη ομάδα αντιμετωπίζει κάθε έργο με γνώμονα τις ανάγκες και τις επιθυμίες των πελατών της.

Το γραφείο προσφέρει μια ευρεία γκάμα υπηρεσιών σε ιδιώτες και επαγγελματίες, οι οποίοι επιθυμούν να δημιουργήσουν έναν ιδιαίτερο προσωπικό ή επαγγελματικό χώρο. Από τον εσωτερικό αρχιτεκτονικό σχεδιασμό, την τρισδιάστατη απεικόνιση, τη διακόσμηση, τον εξοπλισμό των εσωτερικών και εξωτερικών χώρων, έως και την προώθηση των επιχειρήσεων, όπου αυτό χρειάζεται.

Βασικός στόχος σε κάθε έργο που αναλαμβάνει, είναι να αναδειχθεί το όραμα και η εμπειρία κάθε χώρου με σεβασμό στα τοπικά, φυσικά υλικά και το αρχιτεκτονικό περιβάλλον. Πάνω σε αυτούς τους άξονες κινήθηκε για ένα από τα πιο πρόσφατα έργα που ολοκλήρωσε και που παρουσιάζει παρακάτω.

Πρόκειται για μια νεόδμητη διώροφη κατοικία στην είσοδο του Πύργου Καλλίστης, με θέα το βόρειο μέρος της Σαντορίνης. Το κτήριο έχει ως κύρια γνωρίσματα τις κεκλιμένες οροφές και τα πολλά ανοίγματα, όπως γίνεται αισθητό τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά.

Στον ανοιχτό βαθμιδωτό χώρο του ισογείου βρίσκονται: το καθιστικό, δυο τραπεζαρίες, η κουζίνα, ένα λουτρό επισκεπτών, καθώς και αρκετοί βοηθητικοί και αποθηκευτικοί χώροι.

Ιδιαίτερη προσοχή δόθηκε στα υλικά, με κυρίαρχο στοιχείο το ξύλινο δάπεδο που ενοποιεί του χώρους κι έτσι επιλέχθηκαν ήπιοι τόνοι για τη τοιχοποιία και δόθηκαν κάποιες εντάσεις σε έπιπλα και διακοσμητικά στοιχεία.

Η ανοιχτή κουζίνα διαχωρίζεται από την καθημερινή τραπεζαρία, με τη νησίδα από ξύλο σε σκούρα απόχρωση και γκρι γρανιτένιο πάγκο.

Η κεντρική τραπεζαρία αποτελείται από ένα επιβλητικό οβάλ, μαρμάρινο τραπέζι με μαύρη βάση από ξύλο και βιεννέζικη ψάθα, το οποίο κερδίζει τις εντυπώσεις σε συνδυασμό με τη δρύινη σύνθεση που αναπτύσσεται γύρω από την κάβα, κατασκευασμένη από ξύλο σε μαύρη απόχρωση.

Το καθιστικό με το τζάκι βρίσκεται στο κατώτερο επίπεδο και διαχωρίζεται με τον τρόπο αυτό από τον υπόλοιπο ενιαίο χώρο. Σε γκρι ήπιους τόνους τόσο στις επενδύσεις των επίπλων όσο και στην επένδυση του τζακιού – χτιστής παγκάδας, δημιουργεί τις κατάλληλες συνθήκες για χαλάρωση και απόλαυση της μοναδικής θέας.

Στον όροφο βρίσκεται ο χώρος του κεντρικού υπνοδωματίου ο οποίος απαρτίζεται από ένα δωμάτιο-ντουλάπα και ένα λουτρό, δυο παιδικά δωμάτια, ένα ακόμη λουτρό και ένα open space γραφείο με πανοραμική άποψη του χώρου της καθημερινής τραπεζαρίας.

Τα υπνοδωμάτια με τα πολλά ανοίγματα, αποτελούνται από έπιπλα σε μινιμαλ γραμμές και παλ χρώματα – εντάσεις έτσι ώστε να εξισορροπείται ο χώρος από την δυναμική – κεκλιμένη οροφή. Τα λουτρά στον όροφο εξυπηρετούν της ανάγκες της οικογένειας και σε αυτά υπερισχύουν τα φυσικά υλικά με ήπιες εντάσεις.

Ταυτότητα έργου – Συντελεστές:
Αρχιτεκτονική μελέτη: Αγνή Κουβελά
Έτος Κατασκευής: 2019
Interior Design: Zorzos Interior Architecture
Φωτογραφίες: Αντώνης Ελευθεράκης
Styling: Ρένα Γκαντζάκη 

Έπιπλα, διακοσμητικά & φωτισμός: Decostore


Επικοινωνία:
Zorzos Interior Achitecture | Πύργος, Σαντορίνη
Τ. 6984647222 | W: http://interiorarchitecture.gr

 


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση

Σαντορίνη