17.2 C
Santorini
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Σαντορίνη: Το πρώτο μουσείο στον κόσμο για τη χαμένη Ατλαντίδα άνοιξε τις πόρτες του στο κοινό

Share

Η Ατλαντίδα είναι η πιο διάσημη μυθολογική πόλη στον κόσμο. Εκατοντάδες βιβλία, ταινίες και θεωρίες βασίστηκαν σε αυτόν τον μύθο. Όλα ξεκίνησαν με την αναφορά του Πλάτωνα σε μια χαμένη ιδανική πόλη, μια πόλη με έναν μεγάλο και προηγμένο πολιτισμό. Ο Πλάτων, ένας από τους πιο διάσημους φιλόσοφους του κόσμου, χρησιμοποίησε την ιστορία της Ατλαντίδας για να ενσταλάξει στους μαθητές του, ως παράδειγμα, τις υψηλότερες ηθικές αξίες που θα δημιουργούσαν μια ιδανική κοινωνία.

Πολλά μέρη του κόσμου διεκδικούν την τοποθεσία της χαμένης πόλης, όμως η Σαντορίνη σε συνδυασμό με την μεγάλη έκρηξη που έγινε στην αρχαιότητα, είναι μια από τις επικρατέστερες εξηγήσεις του μύθου.

Βασισμένο σε αυτή την θεωρία, πριν λίγες ημέρες, στις αρχές Μαΐου, ξεκίνησε την λειτουργία του στη Σαντορίνη το LOST ATLANTIS EXPERIENCE MUSEUM.

Στο μουσείο με τη χρήση σύγχρονων και καινοτόμων τεχνολογιών οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία μεταξύ άλλων να:

  • Ανακαλύψουν τις αποδείξεις που συνδέουν τον μύθο της Ατλαντίδας με την έκρηξη του ηφαιστείου της Σαντορίνης
  • Εξερευνήσουν μια Διαδραστική Τοιχογραφία μαθαίνοντας για τη ζωή του Πλάτωνα που τον ενέπνευσε για την ιδανική πολιτεία
  • Δουν το μεγαλύτερο Διόραμα της Ατλαντίδας και την καθημερινή ζωή των κατοίκων της με την χρήση Επαυξημένης Πραγματικότητας
  • Ρωτήσουν τον ίδιο τον Πλάτωνα σε μορφή Ολογράμματος για τη φιλοσοφία και θεωρία του σχετικά με τη χαμένη Ατλαντίδα

  • Ξαναζήσουν με όλες τις αισθήσεις τους τον σεισμό, το τσουνάμι και την έκρηξη του ηφαιστείου που οδήγησαν στην καταστροφή της Ατλαντίδας μέσα από μια ανεπανάληπτη 9D εμπειρία.

  • Παρακολουθήσουν τη γεωμορφολογική εξέλιξη του νησιού από την προϊστορική εποχή μέχρι σήμερα.

Το μουσείο βρίσκεται στο Μεγαλοχώρι και είναι επισκέψιμο καθημερινά 09:00–21:00. Το γενικό εισιτήριο κοστίζει 12 ευρώ και το παιδικό (6-12 ετών) κοστίζει 6 ευρώ.

Περισσότερες πληροφορίες στο 2286085076 ή στο www.lost-atlantis.com 

 


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Η Ατλαντίδα βρισκόταν πέρα από τις στήλες του Ηρακλή, στον Ατλαντικό ωκεανό, το λέει ξεκάθαρα ο Πλάτων. Η έκρηξη στην Σαντορίνη με τη βύθιση της Ατλαντίδας μπορεί να έχουν άμεση σχέση, αλλά δεν ταυτίζονται γεωγραφικά…

    • Πολύ σωστή η παρατήρηση!
      Κάποιοι απλά το τεντώνουν πολύ σε αναζήτηση προσοχής…

    • Λέγεται οτι ειναι είχαν χαθει κάποια μηδενικά στις συντεταγμενες που αν τα προσθεσεις συμπιπτουν ακριβώς στην Σαντορίνη.

  2. Η Σαντορινη (Θηρα)-Κρητη =Μινωικος πολιτισμος ηταν η Ατλαντιδα….Εχει τριοροφα κτιρια του 3000πχ με λεκανες τουλαετας οπως σημερα(δειγμα προηγμενου πολιτισμου)…ο Μινωικος πολιτισμος ηταν σε κοντρα με την Αθηνα (πχ Θησεας) και αυτο κραταει απο παλια δεν ηταν τυχαιο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση
The Wine Bar at Heliotopos, Santorini - The cave
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη