Ανακαλύψτε τη Θηρασία – Βολικά και τακτικά δρομολόγια

Ανακαλύψτε το γαλήνιο νησί της Θηρασίας, υπέροχου φυσικού κάλλους, που βρίσκεται στα δυτικά της Σαντορίνης και απέχει περίπου ένα μίλι από το Αμμούδι της Οίας. Εντυπωσιακά ηφαιστειογενή πετρώματα, οικισμοί με ασβεστωμένα σπίτια και πολύχρωμες αλιτάνες, παραλίες με κρυστάλλινα, γαλαζοπράσινα νερά και γραφικά ταβερνάκια, δημιουργούν ένα φιλόξενο περιβάλλον πλημμυρισμένο από χρώματα και αρώματα

Με τη συνδρομή του Τμήματος Άγονων Γραμμών της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, ο Δήμος Θήρας προέβη στις απαραίτητες ενέργειες ώστε η μετάβαση στο νησί της Θηρασίας να είναι εύκολη και πρακτική για τους κατοίκους και επισκέπτες των νησιών μας.

Καθημερινά εκτελούνται ακτοπλοϊκά δρομολόγια με ταχύπλοο επιβατικό σκάφος, που συνδέουν το Αμμούδι με τη Ρίβα και τον Κόρφο, τους δύο γραφικούς όρμους της Θηρασίας.

Το εισιτήριο κοστίζει 1€ για το κάθε δρομολόγιο. Για τους μόνιμους κατοίκους της Θηρασίας η μεταφορά παρέχεται δωρεάν.

Ο Δήμος Θήρας έχει μισθώσει τουριστικό λεωφορείο για την καθημερινή μεταφορά επιβατών από το τέρμα των λεωφορείων της Οίας προς το Αμμούδι και αντίστροφα κατά τις ώρες αναχώρησης και άφιξης του ακτοπλοϊκού δρομολογίου. Για τους Δημότες Θήρας η μεταφορά παρέχεται δωρεάν.

Επίσης από τον όρμο της Ρίβας εκτελούνται δρομολόγια για τους οικισμούς Ποταμό και Μανωλά με δημοτικό λεωφορείο και επιστροφή, καθημερινά εκτός Κυριακής. Η μετακίνηση είναι δωρεάν για όλους.

Κατόπιν συνεννόησης με το ΚΤΕΛ ΘΗΡΑΣ, τα προγραμματισμένα για Οία δρομολόγια από τα Φηρά εξυπηρετούν πολύ ικανοποιητικά με ανταποκρίσεις την μετακίνηση από και προς τη Θηρασία.

Η μετάβαση στο νησί της Θηρασιάς γίνεται και με το Ε/Γ – Ο/Γ- Α/Ν ΝΗΣΟΣ ΘΗΡΑΣΙΑ με την εκτέλεση πέντε (5) δρομολογίων την εβδομάδα σε ανταπόκριση Ε/Γ – Ο/Γ πλοίων από και προς Πειραιά στο λιμένα Αθηνιού – Θήρας.

Στον πίνακα που ακολουθεί αναφέρεται το πλήρες πρόγραμμα των δρομολογίων.

 ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
[adrotate banner=”19″]

 


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Σαντορίνη