Εορτασμός 28ης Οκτωβρίου στη Σαντορίνη

Με λαμπρότητα θα πραγματοποιηθεί και φέτος ο εορτασμός της Ιστορικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 στη Σαντορίνη. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

 1. Ομιλίες σε συγκεντρώσεις στα Σχολεία, Δημόσιες Υπηρεσίες, Ν.Π.Δ.Δ., Οργανισμούς κλπ. την 27η Οκτωβρίου 2017.
 2. Γενικό σημαιοστολισμό των Δημοσίων, Δημοτικών, Κοινοτικών και ιδιωτικών καταστημάτων, των Καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ., Τραπεζών, οικιών και ελλιμενισμένων πλοίων, από τις 08:00 το πρωί της 26ης Οκτωβρίου μέχρι τη δύση του ηλίου της 28ης Οκτωβρίου 2017.
 3. Φωταγώγηση όλων των καταστημάτων που αναφέρονται πιο πάνω τις βραδινές ώρες της 27ης και 28ης Οκτωβρίου 2017.
 4. Προσκύνημα μαθητών στα μνημεία Ηρώων και στέψη ανδριάντων, προσερχόμενων με επικεφαλής καθηγητές, δασκάλους και βαθμοφόρους την 27η Οκτωβρίου 2017.
  Στα Φηρά το προσκύνημα των μαθητών θα γίνει στο μνημείο του Ιερού Λόχου.
 5. Το πρωί της 28ης Οκτωβρίου 2017, ώρα 07:30 θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες όλων των εκκλησιών. Την ίδια ημέρα και ώρα 10:30 θα τελεσθεί επίσημη Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό Θήρας, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Θήρας, Αμοργού και Νήσων κ.κ. Επιφανείου. Επίσημη δοξολογία θα γίνει στις Τοπικές & Δημοτικές Κοινότητες.
  Στη Φηρά, τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει η εκπαιδευτικός του ΕΠΑΛ Θήρας κ. Θεοδώρα Καμαρούδη.
 6. Μετά το τέλος της Δοξολογίας θα γίνει επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στα μνημεία των Ηρώων βάσει προγράμματος που θα καταρτισθεί από κάθε Δημοτική ή Τοπική Κοινότητα.
  Στα Φηρά μετά τη δοξολογία θα ψαλλεί επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο των Ηρώων στην Δημοτική Πλατεία “Σαρπάκη”. Θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων κατά την καθιερωμένη σειρά και τάξη. Θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των ενδόξων νεκρών και θα ακουστεί ο Εθνικός Ύμνος από την Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου. Το πρόγραμμα κατάθεσης στεφάνων θα καταρτισθεί από την Δημοτική Αρχή, τηρούμενης της 52749/28.9.2006 (ΦΕΚ 1488 τ.Β΄/6.10.2006) απόφασης του Υπουργού Εσωτερικών, για το προβάδισμα.
 7. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει παρέλαση των μαθητών, συλλόγων, τμήματος του Αεροπορικού Αποσπάσματος Θήρας των Ενόπλων Δυνάμεων και τμήματος της Εθνοφυλακής Θήρας με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου, στον δρόμο που περνάει έξω από το κτίριο της Δ.Ο.Υ. Θήρας, όπου θα βρίσκονται οι επίσημοι.
 8. Τελετάρχης ορίζεται ο κ. Γεώργιος Μερτής, Δημοτικός Υπάλληλος Θήρας.
 9. Στα Φηρά μετά την παρέλαση θα ακολουθήσουν χορευτικά σχήματα του Δήμου με Ελληνικούς χορούς, από την δασκάλα κα Σταματίνα Ξιάρχου. Στο τέλος των εκδηλώσεων, ο Δήμαρχος και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Θήρας θα δεξιωθούν τις Αρχές και τους κατοίκους στο Μπελλώνειο Ίδρυμα Θήρας.

Στις εκδηλώσεις και τη Δοξολογία είναι προσκεκλημένοι να παραστούν τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, των Τοπικών & Δημοτικών Κοινοτήτων, όλες οι Αρχές του τόπου, τα αναγνωρισμένα Σωματεία και Οργανώσεις που λειτουργούν νόμιμα, τα Σχολεία και όλοι οι δημότες.

Print Friendly, PDF & Email