Κινηματογραφική Λέσχη Θήρας: Επιστροφή με τον “Επιφανή Πολίτη”

Μετά την ανάπαυλα λόγω γιορτών, η Κινηματογραφική Λέσχη Θήρας επιστρέφει το Σάββατο 13 Ιανουαρίου στο ραντεβού της με τους σινεφίλ της Σαντορίνης. Ο β’ κύκλος προβολών της ΚΛΘ ξεκινά με την πολυβραβευμένη ταινιά:

Ο Επιφανής Πολίτης
Διαγωνιστικό Πρόγραμμα του Φεστιβάλ Βενετίας: Βραβείο Ανδρικής Ερμηνείας για τον Όσκαρ Μαρτίνεζ – Φεστιβάλ του Βαγιαδολίδ: Βραβείο Σεναρίου και 2ης Καλύτερης Ταινίας – Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης: Βραβείο Κοινού

Είδος: Δραματική κομεντί
Σκηνοθεσία: Γκαστόν Ντουπρά και Μαριάνο Κον
Πρωταγωνιστούν: Όσκαρ Μαρτίνεζ, Ντάντι Μπριέβα, Αντρέα Φριζέριο
Παραγωγή: Αργεντινή, 2016
Διάρκεια: 118′

Υπόθεση: Ο Αργεντίνος συγγραφέας Ντανιέλ Μαντοβάνι που ζει στην Ευρώπη εδώ και τριάντα χρόνια αγγίζει το αποκορύφωμα της καριέρας του κερδίζοντας το Νόμπελ Λογοτεχνίας αλλά περνά τη δική του κρίση, έμπνευσης και… ηλικίας. Τα πολυδιαβασμένα βιβλία του περιστρέφονται πάντα γύρω από τη ζωή στο Σάλας, το χωριό όπου γεννήθηκε και δεν έχει επισκεφθεί από τότε που ήταν νέος. Όλα θα αλλάξουν όταν δέχεται την πρόσκληση του δήμαρχου του Σάλας να επισκεφτεί τη γενέτειρά του προκειμένου να του απονεμηθεί μετάλλιο και να ανακηρυχτεί “Επιφανής Πολίτης”.

Ο Ντανιέλ αποφασίζει να κάνει το ταξίδι και οραματίζεται μια θριαμβευτική επιστροφή στον τόπο που γεννήθηκε, ένα ταξίδι για να ξαναβρεθεί με παλιούς φίλους και τοπία της νιότης του. Αλλά περισσότερο από όλα μια επιστροφή στην καρδιά της λογοτεχνίας του, στην πηγή της έμπνευσής του. Όταν φτάνει εκεί, ο Ντανιέλ θα διαπιστώσει σταδιακά ότι η σχέση του με τη γενέθλια γη και τους κατοίκους της δεν είναι ακριβώς αυτή που φαντάζεται. Η αρχική ζεστή υποδοχή του χωριού θα εξαφανιστεί και παλιές αντιπαραθέσεις και μυστικά θα έρθουν στην επιφάνεια.

Ώρα έναρξης: 20:45 | Αμφιθέατρο οινοποιείου Μπουτάρη, Μεγαλοχώρι
Είσοδος: 5 ευρώ για τα μέλη της ΚΛΘ, 6 ευρώ για τα μη μέλη

Trailer:

Print Friendly, PDF & Email