13.2 C
Santorini
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Η εστίαση στη Σαντορίνη σε αριθμούς

Share

Η Σαντορίνη βρίσκεται τα τελευταία χρόνια στο απόγειο της επιτυχίας της από πλευράς φήμης και αριθμού επισκεπτών. Ο τόπος μετατράπηκε πολύ γρήγορα σε έναν μέγα-προορισμό με πολλά “αστικά” χαρακτηριστικά και απομακρύνθηκε σημαντικά από το γνωστό πρότυπο του “ελληνικού νησιού”. Και το ένα έφερε το άλλο με τελικό αποτέλεσμα οι περισσότερες κλίνες να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για την δραστηριοποίηση στο νησί περισσότερων επιχειρήσεων του ευρύτερου τουριστικού τομέα.

[adning id="140783"]


Και να που ανατρέχοντας στο Trip Advisor βρίσκει κανείς σχόλια για περισσότερες από 700 επιχειρήσεις εστίασης από τις οποίες 565 χαρακτηρισμένες ως “εστιατόρια”. Ο αριθμός ίσως στην πραγματικότητα να είναι μεγαλύτερος, καθώς μπορεί να υπάρχουν και άλλα εστιατόρια που δεν περιλαμβάνονται σε αυτή την κατηγορία του Trip Advisor, είτε για παράδειγμα επειδή λειτουργούν σε ξενοδοχεία και δεν έχουν αυτόνομη παρουσία στο Trip Advisor, είτε απλά γιατί δεν έχουν σχόλια (πράγμα δύσκολο στις μέρες μας) κλπ.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον όμως έχει το πώς κατανέμονται γεωγραφικά αυτά τα 565 εστιατόρια. Τα 140 από αυτά είναι στα Φηρά και ακολουθούν το Καμάρι με 103, η Οία με 77, η Περίσσα με 58, το Ακρωτήρι με 32, το Ημεροβίγλι με 30, ο Περίβολος με 27, το Φηροστεφάνι με 18, ο Πύργος με 15, το Μεγαλοχώρι με 12, ο Καρτεράδος με 11 και η Θηρασιά με 10.

Οι περιοχές με λιγότερα από 10 εστιατόρια είναι η Μεσαριά με 8, η Βλυχάδα με 8, το Εμπορείο με 7, η Φοινικιά με 3, η Έξω Γωνιά με 3 και ο Βουρβούλος με 3.

[adning id="140783"]


Στο παρακάτω διάγραμμα φαίνεται πώς κατανέμεται η “πίτα” της εστίασης στη Σαντορίνη. Εάν κάνετε κλικ πάνω σε κάποιο τμήμα της “πίτας” εμφανίζονται οι λεπτομέρειες που αντιστοιχούν.

Να σημειώσουμε ότι τα εστιατόρια που είναι χαρακτηρισμένα ως “υψηλής γαστρονομίας” (fine dining) είναι 35, αριθμός ως ποσοστό στο σύνολο σχετικά χαμηλός, αλλά σημαντικός για ένα νησί σαν τη Σαντορίνη.

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Διαφήμιση
The Wine Bar at Heliotopos, Santorini - The cave

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη