Ναυτικό Μουσείο Θήρας: Η ναυτική ιστορία της Σαντορίνης στο αναπαλαιωμένο αρχοντικό της Οίας

Η ναυτική ιστορία της Σαντορίνης ξεκινά πριν από την προϊστορική ηφαιστειακή έκρηξη. Κατά τη διάρκεια του 19ου αιώνα οι ναυτικές δραστηριότητες αναβιώνουν, κυρίως από τους κατοίκους της Οίας, που για το λόγο αυτό ήταν γνωστή ως «καπετανοχώρι».

Εκεί στην Οία, το γραφικό παραδοσιακό χωριό της βορειοδυτικής πλευράς της Σαντορίνης, ένα παλιό αρχοντικό αναπαλαιώθηκε και μετατράπηκε σε μουσείο που φιλοξενεί την Ναυτική Ιστορία της Θήρας, ειδικά κατά τη διάρκεια του 19ου αιώνα. Σπάνια ακρόπρωρα, κασέλες ναυτικών, παλιός ναυτικός εξοπλισμός, σχέδια και μακέτες, μοντέλα παλιών και νέων θηραϊκών πλοίων, ακουαρέλες παλιών σκαφών, καθώς και σπάνιες φωτογραφίες και μια βιβλιοθήκη, όλα αφηγούνται χρόνο με το χρόνο τη συνεισφορά των Θηρέων στην ένδοξη ιστορία του Ελληνικού Ναυτικού.

Το Ναυτικό Μουσείο Θήρας λειτουργεί ήδη από τις αρχές Απριλίου και παραμένει ανοιχτό μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου. Είναι ανοιχτό για το κοινό καθημερινά εκτός Τρίτης, ώρες 10:00-14:00 και 17:00-20:00.

Το γενικό εισιτήριο κοστίζει 3 ευρώ και το φοιτητικό 1,5 ευρώ. Για γκρουπ διαμορφώνονται ειδικές τιμές κατόπιν επικοινωνίας στο τηλ. 2286071156.

Print Friendly, PDF & Email