Σαντορίνη: Η τιμητική εκδήλωση για τους καθηγητές Walter Friedrich και Μιχάλη Φυτίκα

Σε συγκινησιακά φορτισμένη ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου, 24/2/2018, στο Μπελλώνειο Πολιτιστικό Κέντρο στα Φηρά, η εκδήλωση προς τιμή των καθηγητών Μιχάλη Φυτίκα και Walter Friedrich για την αναγόρευσή τους σε Επίτιμους Δημότες Θήρας, σύμφωνα με τη σχετική ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θήρας.

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θήρας κ. Γιώργος Νομικός διάβασε το κείμενο της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, ενώ ο Δήμαρχος Θήρας κ. Νίκος Ζώρζος έκανε μια σύντομη αναφορά στη ζωή και το έργο τόσο του Walter Friedrich όσο και του Μιχάλη Φυτίκα.

Για τον καθηγητή Friedrich μίλησαν ο διδάκτωρ ηφαιστειολόγος Γιώργης Βουγιουκαλάκης και ο στενός του φίλος και συνεργάτης στις έρευνές του στη Σαντορίνη, Σαμψών Κατσίπης.

Ο Δήμαρχος Θήρας κ. Νίκος Ζώρζος απονέμει την τιμητική πλακέτα στον καθηγητή Walter Friedrich, μελετητή του ηφαιστείου Σαντορίνης

Για τον καθηγητή Φυτίκα μίλησαν ο καθηγητής σεισμολογίας Κώστας Παπαζάχος και η διδάκτωρ γεωλόγος και στενή του συνεργάτης Μαρία Παπαχρήστου.

Ο Δήμαρχος Θήρας κ. Νίκος Ζώρζος απονέμει την τιμητική πλακέτα στον καθηγητή Μιχάλη Φυτίκα, Πρόεδρο του Ινστιτούτου Μελέτης και Παρακολούθησης του Ηφαιστείου Σαντορίνης

Στις ομιλίες τους και οι δύο καθηγητές ευχαρίστησαν θερμά το Δήμαρχο Θήρας και την κοινωνία της Σαντορίνης για την τιμή να τους αναγορεύσουν σε επίτιμους Δημότες Θήρας και δήλωσαν πρόθυμοι να προσφέρουν τη γνώση και την εμπειρία τους για όσο ακόμη χρειαστεί.

Ακολούθησε κέρασμα, στο φουαγέ του Μπελλώνειου, με μεζέδες και σαντορινιό κρασί που προσέφεραν τα οινοποιεία Santowines, Μπουτάρη, Χατζηδάκη, Γαβαλά και Κάναβα Ρούσσος.

[adning id="140783"]

Πριν την τιμητική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε η ετήσια ενημέρωση για το Ηφαίστειο από τους επιστημονικούς συνεργάτες του ΙΜΠΗΣ, ενώ την επόμενη μέρα Κυριακή πάνω από 80 άτομα ξεναγήθηκαν σε όλο νησί από τους επιστήμονες του ΙΜΠΗΣ και τη ΓΕΩΘΗΡΑ ανακαλύπτοντας και γνωρίζοντας τα πετρώματα των ηφαιστείων της Σαντορίνης.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Γιώργος Βουγιουκαλάκης - Το ηφαίστειο της Σαντορίνης

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea
Διαφήμιση

Σαντορίνη