Κατρακυλά η ελληνική κρουαζιέρα το 2017

Κάθε άλλο παρά αισιόδοξα είναι τα μηνύματα για την ελληνική κρουαζιέρα το 2017.

Σύμφωνα με τον κ. Ανδρέα Στυλιανόπουλο, εκπρόσωπο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) για τη κρουαζιέρα και πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας Navigator, διεθνούς αντιπροσώπου της Royal Carribean, έναν από τους μεγαλύτερους ομίλους κρουαζιέρας στον κόσμο, οι αφίξεις επιβατών με κρουαζιερόπλοια στην Ελλάδα το 2017 θα είναι μειωμένες σε ποσοστό τουλάχιστον 30% σε σχέση με τη φετινή σεζόν.

Η αστάθεια που επικρατεί στην Ανατολική Μεσόγειο βλάπτει σε σημαντικό βαθμό την κρουαζιέρα, σε μια περιοχή όπου αν και υπάρχουν πολλοί ιστορικοί και πολιτιστικοί προορισμοί, τελικά τα δρομολόγια όλο και περιορίζονται στους προορισμούς του Ιονίου, σε Πειραιά-Αργοσαρωνικό, Κυκλάδες, Κρήτη και νότια Δωδεκάνησα.

Μεγάλη πτώση αναμένεται και για την Τουρκία, την οποία εξαιτίας των πρόσφατων πολιτικών αναταραχών οι διεθνείς εταιρείες κόβουν από τα προγράμματά τους. Το κακό για την Ελλάδα είναι ότι το κόψιμο αυτό παρασύρει και πολλούς ελληνικούς προορισμούς.

Η εκτιμώμενη πτώση το 2017 για την κρουαζιέρα στην Ελλάδα, κατά τον κ. Στυλιανόπουλο είναι μη αναστρέψιμη, καθώς υπολογίζεται με βάση τον μειωμένο αριθμό δρομολογίων κρουαζιερόπλοιων που έχουν ήδη σχεδιαστεί για τη χώρα μας την προσεχή σεζόν από τους διεθνείς ομίλους, κάτι που δεν μπορεί να επηρεαστεί από κινήσεις της τελευταίας στιγμής για να διορθωθεί η κατάσταση. Ωστόσο, η σεζόν του 2018 μπορεί κάπως να διασωθεί, υπό την προϋπόθεση να δημιουργηθεί ένας φορέας εξειδικευμένου μάρκετινγκ κρουαζιέρας, με απολύτως τεχνοκρατική σύνθεση, που θα αναλάβει την προβολή της Ελλάδας ως χώρας υποδοχής κρουαζιέρας.

Στη Σαντορίνη
Σύμφωνα με τα μέχρι σήμερα διαθέσιμα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει το Atlantea, οι προγραμματισμένες αφίξεις στη Σαντορίνη για το 2017 ξεκινούν τον Μάρτιο και τελειώνουν τον Νοέμβριο. Οι αριθμοί ανά μήνα έχουν ως εξής:

– Μάρτιος: 11 αφίξεις
– Απρίλιος: 32 αφίξεις
– Μάιος: 57 αφίξεις
– Ιούνιος: 51 αφίξεις
– Ιούλιος: 44 αφίξεις
– Αύγουστος: 59 αφίξεις
– Σεπτέμβριος: 51 αφίξεις
– Οκτώβριος: 48 αφίξεις
– Νοέμβριος: 10 αφίξεις

Τις περισσότερες προσεγγίσεις στη Σαντορίνη αναμένεται να κάνει το Celestyal Olympia (56), με τα Celestyal Nefeli και Costa Deliziosa να ακολουθούν με 36 και 33 προσεγγίσεις αντίστοιχα.

Το πρόγραμμα αφίξεων κρουαζιεροπλοίων, που διατηρεί και ενημερώνει το Atlantea, είναι διαθέσιμο στο πάνω μέρος όλων των σελίδων και είναι ενημερώμενο με τις μέχρι σήμερα ανακοινωμένες αφίξεις κρουαζιεροπλοίων στη Σαντορίνη του 2017.

 

 


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη