20.2 C
Santorini
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Πήγα και είδα: Ο απόλυτος συνδυασμός φαγητού και κρασιού στο οινοποιείο Μπουτάρη

Share

Γράφει η Ελπίδα Καραντάνη

Το γνωστό οινοποιείο Μπουτάρη στη Σαντορίνη, εκτός από την καθιερωμένη γευσιγνωσία κρασιών, προτείνει στους επισκέπτες του μια ολοκληρωμένη εμπειρία γεύσης που στηρίζεται στο κρασί και στην ελληνική κουζίνα.

Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε τέσσερα μενού, με το καθένα από αυτά να περιλαμβάνει γευστική δοκιμή έξι αντιπροσωπευτικών κρασιών των οινοποιείων Μπουτάρη ανά την Ελλάδα συνοδευόμενων από τρία πιάτα, που αποτελούν τον σωστό γευστικό συνδυασμό για τον ουρανίσκο σας.

Ξεκινήσαμε την “εμπειρία” με μοσχοφίλερο και μαλαγουζιά που συνδυάστηκαν με εκπληκτικούς κολοκυθοκεφτέδες με σως γιαουρτιού. Το ταίριασμα ήταν άριστο και σου άφηνε μια ευχάριστη καλοκαιρινή διάθεση.

food_0688Ακολούθησαν chardonnay και ασύρτικο Σαντορίνης που συνοδεύτηκαν με μπουκίτσες από καλαμάρι και χταπόδι πάνω σε πουρέ σαντορινιάς φάβας, δίνοντας μία θαλασσινή αύρα στο τραπέζι μας.

food_0703

Το ταρτάρ μοσχαριού που ήρθε στη συνέχεια ήταν μία πολύ ευχάριστη έκπληξη και έδεσε αρμονικά με μία Καλλίστη Reserve, “την ωραιότερη του νησιού”…

food_0721

Ο Ιβάν, ο νεαρός σεφ του Οινοποιείου, με εμπειρία από τα 15 του στα κρασιά και στην κουζίνα και με πολύ αξιόλογο βιογραφικό, μου εξήγησε ότι το πιο ενδιαφέρον στη δουλειά του είναι ότι ξέρει να ταιριάζει τα κρασιά με τα πιάτα που δημιουργεί, έτσι ώστε να κάνουν τον πελάτη να θέλει να επιστρέψει στον “τόπο του εγκλήματος”. Εγώ πάντως σίγουρα θα τους επισκεφτώ ξανά μιας και το μενού τους διατίθεται και μεμονωμένα για φαγητό συνοδεύοντας την επιλογή σας με ένα ποτήρι κρασιού που θα σας προτείνει η γλυκύτατη Ανδριανή, που γνωρίζει τέλεια να σας περιγράψει το κάθε χαρακτηριστικό κρασιού και την ιστορία του.

Οινοποιείο Μπουτάρη, Μεγαλοχώρι Σαντορίνης. Τηλ. 2286081011

[hr style=”single”]
Φωτογραφίες: Κώστας Κωνσταντινίδης


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Διαφήμιση
Πίβα Λάββα - Τοπία του νου
Διαφήμιση
The Wine Bar at Heliotopos, Santorini - The cave

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη