Οινοπαρουσίαση: Ασύρτικο Grande Reserve 2010 της SantoWines

Ασύρτικο Grande Reserve 2010 από τη SantoWines: Ένα λαμπερό χρυσοκίτρινο κρασί, που ξεχωρίζει για τον πλούσιο ποικιλιακό αρωματικό του χαρακτήρα, όπου κυριαρχούν αρώματα ξηρών καρπών, μελιού και τσαγιού σε φόντο βανίλιας. Στόμα πλούσιο με το μοναδικό μεταλλικό χαρακτήρα με παράξενο αλλά συνάμα υπέροχο συνδυασμό λεμονιού, αλατιού, θείου και ελαφρόπετρας. Η τέλεια ισορροπημένη γεύση του συνδυάζεται με μακριά και έντονα αρωματική επίγευση.

Προέρχεται από επιλεγμένα ηλικιωμένα αμπέλια ασύρτικου της περιοχής του Ακρωτηρίου. Κατά τη διάρκεια της οινοποίησης το κρασί παραμένει σε δρύινα γαλλικά βαρέλια όπου ωριμάζει για 12 μήνες μέχρι να εμφιαλωθεί. Μετά την εμφιάλωση, παραμένει άλλους 12 μήνες στις υπόγειες κάβες του οινοποιείου, ώστε να έρθει τελειοποιημένο στον καταναλωτή.

Μπορείτε να το γευτείτε ιδανικά σερβιρισμένο στους 12 ºC συνοδεύοντας έντονες πικάντικες γεύσεις, λιπαρά ψάρια, λευκά κρέατα αλλά και κόκκινα με ελαφριές σάλτσες, όπως για παράδειγμα ένα κατσικίσιο ρολό με πέστο από θυμάρι ή έναν σολομό στο χαρτί με μουστάρδα.

Το Ασύρτικο Grande Reserve του 2010 απέσπασε 91 βαθμούς στο περιοδικό Wine & Spirits το περασμένου Αυγούστου.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
[adrotate banner=”24″]


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη