Πρoσάραξη του Blue Star Patmos στην Ίο

Σώοι επιβάτες και πλήρωμα

Περιπέτεια εν πλω για τους 206 επιβάτες και το 87μελές πλήρωμα του Blue Star Patmos, που εκτελούσε το δρομολόγιο Πειραιά-Σύρο-Πάρο-Νάξο-Ίο-Θήρα και στη 01:30 σήμερα (30/8) τα ξημερώματα προσάραξε σε αβαθή κατά την είσοδό του στο λιμάνι της Ίου (βλ. χάρτη πάνω).

Από το Εννιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ), που κινητοποιήθηκε άμεσα, ενημερώθηκαν οι Λιμενικές Αρχές Ίου, Θήρας, Νάξου, Σύρου, Μήλου, Τήνου και Πάρου για παροχή συνδρομής στο πλοίο και στην περιοχή έσπευσαν έξι αλιευτικά, τρία Ε/Γ-Τ/Ρ και τρία ταχύπλοα σκάφη, το καταμαράν “SUPER JET” που διανυκτέρευε στην Ίο, το Φ/Γ-Δ/Ξ πλοίο “EΚO ΙΙ” καθώς και περιπολικό σκάφος του Λιμενικού.

[adning id="140783"]


Oι 206 επιβάτες και 44 μέλη από το πλήρωμα του Blue Star Patmos μετεπιβιβάστηκαν στο “SUPER JET” και στο Ε/Γ – Τ/Ρ σκάφος “ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ” και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι της Ίου, ενώ τα υπόλοιπα μέλη του πληρώματος παραμένουν επί του πλοίου για λόγους ασφαλείας. Από το περιστατικό της προσάραξης του πλοίου δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί επιβατών, ούτε παρατηρήθηκε μέχρι στιγμής θαλάσσια ρύπανση, ενώ, οι ανωτέρω επιβάτες πρόκειται να προωθηθούν στους προορισμούς τους με μέριμνα της εταιρείας.

Στο Blue Star Patmos πρόκειται να μεταβεί κλιμάκιο αποτελούμενο από επαγγελματίες δύτες καθώς και στελέχη του Κλάδου Ελέγχου Επιθεώρησης Πλοίων του Λιμενικού και του παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα, προκειμένου να εκτιμήσουν επακριβώς τις ζημιές που έχει υποστεί το πλοίο.

[adning id="140783"]


Σύμφωνα με πληροφορίες του atlantea, τις στιγμές που ακολούθησαν της πρόσκρουσης οι επιβάτες επέδειξαν σε γενικές γραμμές ψυχραιμία και μέχρι τις 03:30 είχε ολοκληρωθεί η επίχειρηση μεταφοράς τους στο λιμάνι της Ίου, όπου με πολύ καλό συντονισμό των τοπικών αρχών όλοι μεταφέρθηκαν σε δωμάτια.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 30/8/2017 11.00
Οι επιβάτες με προορισμό τη Σαντορίνη που δεν είχαν αυτοκίνητα ή αποσκευές στο γκαράζ του πλοίου έχουν ήδη αναχωρήσει σήμερα το πρωί για Σαντορίνη, ενώ οι υπόλοιποι αναμένουν στην Ίο.

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη