Σε ισχύ η απόφαση για την παραχώρηση αιγιαλού – Το πλήρες κείμενο

Παραλία Καμαρίου (φωτογραφία αρχείου)

Δημοσιεύθηκε, την Παρασκευή 12/5/17 στο ΦΕΚ, η απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών, Οικονομικών και Περιβάλλοντος και Ενέργειας που καθορίζει τους όρους, τις προϋποθέσεις και τις διαδιακασίες για την παραχώρηση απλής χρήσης αιγιαλού και παραλίας.

Δικαιούχοι παραχώρησης του δικαιώματος της απλής χρήσης αιγιαλού και παραλίας είναι οι Δήμοι για αιγιαλό και κοινόχρηστη παραλία εντός της χωρικής τους αρμοδιότητας α) σε υφιστάμενες δημοτικές ανώνυμες εταιρίες, για ιδία χρήση και χωρίς δικαίωμα υπομίσθωσης β) ιδιώτες και επιχειρήσεις εφόσον διαθέτουν άδεια λειτουργίας και έναρξη επιτηδεύματος και γ) ναυταθλητικά σωματεία εποπτευόμενα από ΓΓΑ εφόσον προβλέπεται από το καταστατικό τους.


Κάθε παραχώρηση απλής χρήσης διενεργείται είτε κατόπιν δημοπρασίας είτε χωρίς δημοπρασία (απευθείας), ως εξής.
1. Παραχώρηση απλής χρήσης κατόπιν διενέργειας πλειοδοτικής δημοπρασίας.
2. Παραχώρηση απλής χρήσης χωρίς δημοπρασία (απευθείας παραχώρηση)σε νομίμως λειτουργούσες ξενοδοχειακές εν γένει επιχειρήσεις, κάμπινγκ ή κέντρα αναψυχής ή ναυταθλητικά σωματεία, εποπτευόμενα από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού εφόσον είναι όμοροι του αιγιαλού.


Είναι δυνατή η παραχώρηση απλής χρήσης για ένα ή περισσότερα έτη, με λήξη των συμβάσεων παραχώρησης απλής χρήσης αποκλειστικά τις ημερομηνίες 31.12.2017 ή 31.12.2018 ή 31.12.2019.

Από τις παραπάνω διαδικασίες εξαιρούνται συσκεκριμένες θέσεις για τις οποίες πραγματοποιείται ηλεκτρονική δημοπρασία που διενεργείται από τις περιφερειακές υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών. Στην περιοχή της Σαντορίνης οι θέσεις αφορούν στην Άσπρη Παραλία και σε δύο παραλίες της Οίας.

Το πλήρες κείμενο της απόφασης μπορείτε να το διαβάσετε ΕΔΩ.

Print Friendly, PDF & Email