Τα μέλη του νέου ΔΣ για το Επιμελητήριο Κυκλάδων

Εκλέχτηκαν και οι τέσσερις υποψήφιοι από τη Σαντορίνη - Για πρώτη φορά η εκλογική διαδικασία έγινε ηλεκτρονικά

Ομαλά πραγματοποιήθηκαν και ολοκληρώθηκαν σήμερα 11 Δεκεμβρίου 2017 οι εκλογές του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, αναδεικνύοντας τα 51 μέλη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου.

Για πρώτη φορά στην Επιμελητηριακή κοινότητα, η εκλογική διαδικασία πραγματοποιήθηκε ηλεκτρονικά. Η καινοτόμος πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, ξεπέρασε τα εμπόδια της νησιωτικότητας και έδωσε τη δυνατότητα άσκησης του εκλογικού δικαιώματος στους επιχειρηματίες και των 24 νησιών του νομού, ενισχύοντας έτσι τις αρχές της δημοκρατίας και της ισότητας. Με την εφαρμογή αυτής της νέας διαδικασίας, δόθηκε η δυνατότητα πρόσβασης σε όσους επιχειρούν στα μικρότερα νησιά, αλλά και στους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται εποχικά και διαμένουν εκτός νησιών τη χειμερινή περίοδο, και γενικότερα σε όσους για οποιονδήποτε λόγο δεν είχαν τη δυνατότητα μετακίνησης.

Όπως δήλωσε με την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κυκλάδων και Επικεφαλής του μοναδικού συνδυασμού Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ, κ. Γιάννης Ρούσσος, “Σήμερα το βράδυ ξεκίνησε η επόμενη μέρα του Επιμελητηρίου Κυκλάδων. Τα νέα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου μας καλούνται με την όρεξη των νεοεισερχόμενων στο θεσμό, να αξιοποιήσουν την πολύτιμη εμπειρία των συναδέλφων που συνεχίζουν την προσφορά τους στα κοινά, με μοναδικό στόχο την ουσιαστική υποστήριξη και εκπροσώπηση του συνόλου των επιχειρήσεων-μελών μας”.

Ο Πρόεδρος, επιπλέον, έθεσε τους δύο πρώτους στόχους της νέας Διοίκησης. Ο πρώτος στόχος αφορά στο χτίσιμο της επόμενης μέρας του Επιμελητηρίου Κυκλάδων με την ταυτόχρονη εξασφάλιση της βιωσιμότητας του φορέα. Ο δεύτερος στόχος αφορά στην ακόμα πιο αποτελεσματική αξιοποίηση των σύγχρονων δομών και των υφιστάμενων υπηρεσιών που διαθέτει, από τα μέλη του Επιμελητηρίου.

Προς την κατεύθυνση των συγκεκριμένων στόχων θα συμβάλει και η υλοποίηση του έργου τριετούς διάρκειας του Επιμελητηρίου Κυκλάδων που εντάχθηκε στο Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Νοτίου Αιγαίου και αποσκοπεί στη δημιουργία μιας πρωτοποριακής επιχειρηματικής συστάδας (cluster), ως μετεξέλιξη και ολοκλήρωση του Δικτύου Aegean Cuisine στις Κυκλάδες. Βασικοί άξονες του έργου είναι η ανάπτυξη του γαστρονομικού τουρισμού στις Κυκλάδες, η προώθηση των τοπικά παραγόμενων προϊόντων και η παρότρυνση των νέων στην ενασχόληση με την πρωτογενή παραγωγή.

[adning id="140783"]


Από τον μοναδικό συνδυασμό Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ εκλέχθηκαν οι εξής υποψήφιοι (κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση):

κλικ για μεγέθυνση

Από τη Σαντορίνη εκλέχθηκαν και οι τέσσερις υποψήφιοι:

α) Στο Εμπορικό Τμήμα: ο Νικόλαος Νομικός του Εμμανουήλ – Επάγγελμα: Βιβλιοχαρτοπωλείο, Αντιπροσωπείες, Ξενοδόχος, Εμπορία Οπτικών και συναφών ειδών – Επιχείρηση: Bookstore and More – The Paper Shop – Lilium HoteL – Santorini Optical Stores

β) Στο Μεταποιητικό Τμήμα: ο Δρόσος Μάρκος του Χαράλαμπου – Επάγγελμα: Ξυλουργικές εργασίες – Επιχείρηση: Αφοί Δρόσου

γ) Στο Τουριστικό Τμήμα: η Νομικού Αικατερίνη του Βλασίου – Επάγγελμα: Ενοικιαζόμενα δωμάτια – Επιχείρηση: Nectarios Villa

δ) Στο Τμήμα Υπηρεσιών: ο Μαρκοζάνες Χρήστος του Φραγκίσκου – Επάγγελμα: Ιδιοκτήτης εστιατορίων – Επιχείρηση: Σκάλα, Σκίζα, Φερεντίνι, Κρινάκι

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη