Θετικά μηνύματα για αύξηση των αφίξεων από Ινδία

Με αισιόδοξες προβλέψεις για σημαντική αύξηση του τουριστικού ρεύματος από την Ινδία προς την Ελλάδα και με την απονομή βραβείου στον ΕΟΤ, έκλεισε τις εργασίες της η μεγαλύτερη διεθνής τουριστική έκθεση της Ινδίας Outbound Travel Mart (ΟΤΜ 2018) στο Μουμπάϊ.

Η Ινδία παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον για την Ελλάδα καθώς οι λαοί των δύο χωρών έχουν βαθιές πολιτιστικές ρίζες και κοινές ιστορικές αναφορές. Επίσης έχει μια τεράστια κινηματογραφική βιομηχανία που ήδη πραγματοποιεί γυρίσματα στη χώρα μας τόσο για μουσικά video clip, όσο και για σκηνές δημοφιλών σήριαλ, που ήδη προβάλλονται ή πρόκειται να προβληθούν στην Ινδική τηλεόραση.

Ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού συμμετείχε στην Έκθεση για δεύτερη συνεχή χρονιά, στο πλαίσιο του στρατηγικού ανοίγματος της τουριστικής αγοράς της Ινδίας από την Υπουργό Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, της εθνικής τουριστικής πολιτικής για την παγκόσμια προώθηση της Ελλάδας ως κορυφαίου προορισμού για τουρισμό 365 ημέρες το χρόνο, αλλά και την τουριστική προβολή της χώρας μέσα από την προσέλκυση κινηματογραφικών παραγωγών.

Το ελληνικό περίπτερο επισκέφθηκε ο Υπουργός Τουρισμού της Ινδίας κ. Alphons Kannanthanam, ο υπουργός Τουρισμού της περιφέρειας Μαχαράστρα κ. Jaykumar Rawal, επικεφαλής Ινδικών τουριστικών και ταξιδιωτικών ομίλων και εκπρόσωποι τοπικών αεροπορικών εταιρειών. Επίσης, πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με παραγωγούς και κινηματογραφιστές, με στόχο την προσέλκυση κινηματογραφικών παραγωγών του Bollywood στη χώρα μας για άμεση και δυναμική προώθηση και προβολή του ελληνικού τουριστικού προϊόντος στην αγορά της Ινδίας.

Στα βραβεία Awards for excellence 2018 ο ΕΟΤ διακρίθηκε για την συνολική του παρουσία στην ΟΤΜ 2018. Πρόκειται για τη δεύτερη βράβευση του στην ίδια διοργάνωση, καθώς στην περσινή πρώτη συμμετοχή του είχε βραβευτεί για τον καλύτερο σχεδιασμό περιπτέρου.

Print Friendly, PDF & Email