Το DCC ήρθε για να μείνει και στην Ελλάδα!

Εταιρική δημοσίευση

H Premier Tax Free, με συνεχή παρουσία στο χώρο του τουρισμού με τις υπηρεσίες TAX FREE και DCC και στρατηγικές συνεργασίες με μερικά από τα πιο δυνατά brand της αγοράς, ενισχύει την προσπάθεια όλων των επιχειρήσεων να προσφέρουν στους πελάτες τους από όλο τον κόσμο, σύγχρονες υπηρεσίες,  συνεισφέροντας με αυτό τον τρόπο στην αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος της χώρας μας. Έχοντας λοιπόν σαν γνώμονα αυτή την προσπάθεια, επεκτείνει τη δράση της και στον τομέα των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων εισάγοντας στην αγορά την υπηρεσία DCC.

H εταιρία Premier Tax Free εισάγει στην αγορά την υπηρεσία DCC (Dynamic Currency Conversion), μέσω της Alpha Bank, που είναι ο μεγαλύτερος αποδέκτης (acquirer) καρτών πληρωμών στην Ελλάδα. Η υπηρεσία, η οποία παρέχεται με την πολύτιμη συνεργασία της CARDLINK, δίνει τη δυνατότητα στον κάτοχο της κάρτας πληρωμών ξένου νομίσματος να πραγματοποιήσει τις αγορές του στο νόμισμα που τηρείται ο λογαριασμός της κάρτας του και όχι στο ευρώ.

Η υπηρεσία αυτή παρέχει οφέλη σε όλους τους συμμετέχοντες. Για τις επιχειρήσεις το όφελος είναι η μείωση των προμηθειών της τράπεζας για τις συναλλαγές αυτές ενώ ταυτόχρονα, ο πελάτης αποφεύγει δυσάρεστες εκπλήξεις στην ανάλυση του λογαριασμού της κάρτας κατά την επιστροφή του, καθώς είναι σε θέση να γνωρίζει από την αρχή τις ακριβείς χρεώσεις για οποιαδήποτε αγορά του. Επιπροσθέτως, ο πελάτης νιώθει πιο ασφαλής, καθώς γνωρίζει, την στιγμή της αγοράς, την τιμή του προϊόντος στο νόμισμα του, οργανώνοντας έτσι καλύτερα τον προϋπολογισμό του. Τέλος διασφαλίζεται απόλυτη διαφάνεια, καθώς η μετατροπή του νομίσματος γίνεται σε πραγματικό χρόνο και οι ακριβείς τιμές αναγράφονται στην οθόνη του τερματικού, την στιγμή που γίνεται η χρέωση της κάρτας.

Η υπηρεσία DCC  βελτιώνει την ποιότητα το ελληνικό τουριστικό προϊόν και έτσι συνεχίζεται η προσπάθεια της Premier Tax Free για την ποιοτική αναβάθμιση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος και όλων των πτυχών του σε μια εποχή, στην οποία ο διεθνής ανταγωνισμός είναι μεγαλύτερος από ποτέ.

Στόχος της Premier Tax Free είναι η ποιοτική αναβάθμιση της βιομαχανίας αυτής, έχοντας σαν εργαλεία της, τις υπηρεσίες Tax Free και DCC, διασφαλίζονας έτσι τόσο την βιωσιμότητα όσο και την αποδοτικότητά της. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι σχεδόν το 50% των συναλλαγών που πραγματοποιήθηκαν το 2016 είναι από πελάτες – δικαιούχους της υπηρεσίας DCC. Ενώ και μέσα στο 2017 οι τάσεις είναι ανοδικές, με το αντίστοιχο ποσοστό να αγγίζει το 60%

Από τις συναλλαγές αυτές περίπου το 25% ολοκληρώθηκε με DCC. Η πλειοψηφία των τουριστών αυτών είναι από τις Η.Π.Α. (47%) και τη Μεγάλη Βρετανία (25%) ενώ ακολουθούν οι Αυστραλοί και οι Καναδοί.  Τα στατιστικά αυτά μας βοηθούν να δούμε την απήχηση του DCC στην αγορά καθώς και την ευκαιρία που παρουσιάζεται μπροστά μας. Το DCC λοιπόν, ήρθε για να μείνει και στην Ελλάδα!

 

Print Friendly, PDF & Email