Σαντορίνη: Το Επαρχείο εγκαλεί τον Δήμο για τον ΧΑΔΑ

Ενά ακόμα κεφάλαιο προστέθηκε σήμερα στις ήδη τεταμένες σχέσεις Επάρχου και Δημάρχου Θήρας. Σε ανακοίνωσή της η Έπαρχος Θήρας κα Θεώνη Λειβαδάρου αναφέρεται στον χώρο απόθεσης απορριμμάτων του νησιού και επικαλούμενη σχετική έκθεση αυτοψίας του Τμήματος Περιβάλλοντος και Υδροικονομίας της Περιφέρειας προαναγγέλει την επιβολή “βαριών διοικητικών κυρώσεων για άμεση συμμόρφωση”.

[adning id="140783"]


Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης της Επάρχου Θήρας έχει ως εξής:

“Μετά την αδικαιολόγητη άρνηση του Δήμου Θήρας να μην απαντά στον Συνήγορο του Πολίτη για την ανεξέλεγκτη διάθεση των απορριμμάτων, μπαζών και οικοδομικών υλικών για ανακύκλωση και μετά την “Έκθεση αυτοψίας” από το Τμήμα Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας της Περιφέρειας, θέλω να ενημερώσω όλους τους Θηραίους ότι η υπηρεσία μας βρήκε στον ΧΑΔΑ τα σκουπίδια μετά την αποκομιδή, αφημένα στην ύπαιθρο χωρίς καν μια υποτυπώδη επιχωμάτωση με αποτέλεσμα να κινδυνεύει άμεσα η υγεία των κατοίκων και των επισκεπτών. Η βρώμα και η δυσωδία δικαιολογεί απόλυτα το φόβο και τις διαμαρτυρίες των κατοίκων σε ακτίνα τουλάχιστον πέντε χιλιομέτρων. Το τραγικό δε είναι ότι βρέθηκε ουσιαστικά αφύλακτη δίδοντας δικαίωμα πρόσβασης σε οποιονδήποτε “καλοθελητή”.

Γνωρίζοντας οτι η χωματερή είναι συνεχής εστία υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς δυναμιτίζοντας, με απρόβλεπτες συνέπειες επιταχυνόμενες δυσμενείς εξελίξεις, είμαστε υποχρεωμένοι να επιβάλουμε βαριές διοικητικές κυρώσεις για άμεση συμμόρφωση, τόσο για την προστασία του περιβάλλοντος όσο και την προστασία της υγείας όλων μας”.

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη