Βραβείο της Ακαδημίας Αθηνών στην Σταυρούλα Κουράκου – Δραγώνα

Η κυρία Σταυρούλα Κουράκου-Δραγώνα βραβεύθηκε από την Ακαδημία Αθηνών, στην Τάξη των Γραμμάτων και των Καλών Τεχνών, σε αναγνώριση της προσφοράς της στην επιστημονική τεκμηρίωση και στον εμπλουτισμό των γνώσεών μας σχετικά με την αμπελοοινική παράδοση κατά την ελληνορωμαϊκή αρχαιότητα,

Η Ακαδημία Αθηνών ανακοίνωσε τους φετινούς αποδέκτες των βραβείων και των επαίνων κατά την Πανηγυρική Συνεδρία που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014. 

Στο μεταξύ πρόσφατα κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις του Φοίνικα το νέο συγγραφικό έργο της κυρία Σταυρούλας Κουράκου – Δραγώνα με τίτλο «Άμπελος και Οίνος στον αρχαίο ελληνικό κόσμο». Πρόκειται για μια έκδοση 294 σελίδων, ένα αρχαιο­γνωστικό βιβλίο, βασισμένο στην αρχαία γραμματεία, όπως τη «διάβασε» η συγγραφέας ως χημικός, γνώστης της σύγχρονης οινικής τεχνολογίας. Το βιβλίο είναι διαθέσιμο και στη Σαντορίνη, στο βιβλιοπωλείο Books & Style, στα Φηρά

Να σημειώσουμε ότι η κα Σταυρούλα Κουράκου-Δραγώνα είναι ο άνθρωπος που χαρτογράφησε τον ελληνικό αμπελώνα και που υπερασπίστηκε και κατοχύρωσε 27 ελληνικές ονομασίες προέλευσης με νεότερη αυτή του Vinsanto. Είναι ο άνθρωπος που οραματίστηκε και αγωνίστηκε αποτελεσματικά για ένα καλύτερο μέλλον για την αμπελουργική οικονομία του τόπου μας, τον κλάδο και τους ανθρώπους του.

Για όλους τους παραπάνω λόγους η κυρία Κουράκου ήταν το τιμώμενο πρόσωπο του στο Διεθνούς Συμποσίου “ΑΜΠΕΛΟΣ 2013: Οι εξελίξεις στον αμπελοοινικό τομέα” που πραγματοποιήθηκε τον Μάιο του 2013 στη Σαντορίνη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
[adrotate banner=”24″]


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Διαφήμιση
atlantea ημερολόγιο εκδηλώσεων Σαντορίνης

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση

Σαντορίνη