Πήγα και Eίδα: τον μυστήριο “Mr. E”

Γράφει η Ελπίδα Καραντάνη

Πριν λίγες μέρες με ενημέρωσαν πως “κάποιος κύριος Ε.” μας είχε προσκαλέσει στα Φηρά για δείπνο. Ήταν αρκετά μυστηριώδης έξοδος, ανυπομονούσα πολύ μέχρι να φτάσουμε με την Ελένη και καθώς κατεβαίναμε τα σκαλιά “τον είδαμε από μακριά” να μας περιμένει.


Ο “Mr.E” δεν είναι άλλος από το καινούριο εστιατόριο που άνοιξε φέτος στα Φηρά, στην αρχή των σκαλιών για το παλιό λιμάνι, από τους γνωστούς ξενοδόχους του Mystique και του Vedema Resort, Κάλλια Κωνσταντινίδου και Αντώνη Ηλιόπουλο. Η μαγευτική θέα της καλντέρας σε έναν χώρο με έντονα χρώματα δημιουργεί μια επιβλητική ατμόσφαιρα, όπως ακριβώς ταιριάζει στον Mr.E. που πάντα σε επιβλέπει.

Στο τραπέζι μας περίμενε η γλυκύτατη Μελίσσα, υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων, που από το πρώτο λεπτό νιώσαμε σαν παλιές συμμαθήτριες που ξαναβρίσκονται μετά από χρόνια, μιας και είχαμε πραγματικά πολλά κοινά στις μέχρι τώρα πορείες μας.

Ξεκινήσαμε με γκασπάτσο (μεσογειακή κρύα σούπα) χωριάτικης σαλάτας με λαυράκι ταρτάρ και ένα πιάτο με γαρίδες σε κρούστα από κανταΐφι με καπνιστή μαγιονέζα, σάλτσα φρέσκιας ντομάτας και πούδρα ελιάς. Όσο ωραίο ακούγεται, πιστέψτε με, τόσο και ακόμα καλύτερο ήταν!


Στη συνέχεια διαλέξαμε ένα πιάτο με “σαντορινιό αέρα”, χταπόδι με φάβα μαγειρεμένη σε ζωμό αγριομάραθου και λάδι chorizo. Η φάβα με το χταπόδι “έδενε” τέλεια και κάπου εκεί μας είπε η Μελίσσα ότι πριν τα κυρίως μας, είχε επιλέξει να δοκιμάσουμε ένα από τα πιο δυνατά τους ορεκτικά. Ο τίτλος του στο μενού ήταν “Κροκέτες μουσακά με τσάτνυ ντομάτας” και γευστικά η γέμιση ήταν ίσως από τους καλύτερους γνήσιους γιαγιαδίστικους “μουσακάδες”.

Η κουβέντα μας είχε συνεπάρει στην πορεία της βραδιάς, πάντα κάτω από το βλέμμα του Μr. E και ανυπομονούσαμε για τα κυρίως πιάτα. Ενθουσιάστηκα με την ελληνική παέγια, ένα κριθαρότο θαλασσινών, με φρέσκα όστρακα, γαρίδες και σαλάμι Λευκάδας. Το γεύμα έκλεισε υπέροχα με φιλέτο σολομού με πουρέ από φιστίκι Αιγίνης, κεράσια τουρσί και ψητή σελινόριζα, που αναρωτιόμουν πώς όλα αυτά μεταξύ τους έκαναν τέτοιο εξαιρετικό αποτέλεσμα!

“Το γεύμα έκλεισε” είπα ε; Σας πειράζω, εννοείται πως το γεύμα κλείνει πάντα με το σωστό γλυκό! Ή μάλλον με τα σωστά γλυκά γιατί ήμασταν τρεις γυναίκες στο τραπέζι.

Εγώ επέλεξα τη χειροποίητη μπάρα σοκολάτας με τραγανό φεγιεντίν (από δημητριακά), αφρό αλμυρής καραμέλας και παγωτό βανίλια. Το μοιράστηκα με τις κοπέλες, αλλά από ένα σημείο και μετά ήταν τόσο ωραίο που το είχα πάρει κυριολεκτικά μπροστά μου παλεύοντας να το τελειώσω, όσοι με ξέρετε, ξέρετε την αδυναμία μου στη σοκολάτα, πόσο μάλλον σε έναν τέτοιο συνδυασμό! Η δεύτερη επιλογή γλυκού για να μοιραστούμε ήταν ίσως από τα πιο ιδιαίτερα γλυκά που έχω δοκιμάσει: Παρφέ θυμάρι με ζελέ ελληνικού καφέ και μαρέγκες λεμονιού.. Τόσο δροσιστικό!

Ένα πολύ όμορφο βράδυ είχε έρθει στο τέλος του και φεύγοντας δεν γινόταν να μην κοιτάξω μία τελευταία φορά τον κύριο Ε. και να του υποσχεθώ πως θα με ξαναδεί.

Ευχαριστούμε για όλα Mr. E!
Η κουζίνα του είναι ανοιχτή καθημερινά 19:00-23:30.


Το μενού του εστιατορίου το έχει επιμεληθεί ο γνωστός σεφ Αλέξανδρος Τσιοτίνης, έχοντας σκοπό να κάνει την επίσκεψη του καθενός μία μοναδική γαστρονομική εμπειρία.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη