1,8 δισ. τουρίστες παγκοσμίως η πρόβλεψη για το 2030

Ευκαιρίες ή προβλήματα;

Μέχρι το 2030 οι τουρίστες παγκοσμίως μπορεί να φτάσουν τα 1,8 δισεκατομμύρια, δηλαδή παραπάνω από το ένα πέμπτο του παγκόσμιου πληθυσμού θα ταξιδεύει, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού (ΠΟΤ).

Tον σημαντικό ρόλο του τουρισμού στο να επηρεάζει τις παγκόσμιες εξελίξεις και να κάνει τον κόσμο καλύτερο επεσήμανε με δηλώσεις του ο απερχόμενος Γενικός Γραμματέας του ΠΟΤ κ. Taleb Rifai: “Ο τουρισμός φέρνει τον κόσμο κοντά με έναν εντυπωσιακό τρόπο, κάνει τον κόσμο μικρότερο, περισσότερο συνδεδεμένο και ενημερωμένο”.

Την ίδια στιγμή ο τουρισμός έχει και παράπλευρες συνέπειες όπως η ρύπανση, τα απόβλητα, η εκμετάλλευση της εργασίας, η πορνεία και η κακομεταχείριση παιδιών, η υπερεκμετάλλευση των φυσικών πόρων. Δεδομένου ότι κάθε ανθρώπινη δραστηριότητα έχει και πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα, εξαρτάται πλέον από τους πολίτες να διασφαλίσουν ότι οι επιπτώσεις από τον τουρισμό θα είναι θετικές και προς την κατεύθυνση της αειφόρου ανάπτυξης, τόνισε ο κ. Rifai. “1,8 δισεκατομμύρια ταξιδιώτες μέχρι το 2030 θα μπορούσαν να δώσουν 1,8 δισεκατομμύρια ευκαιρίες ή να προκαλέσουν 1,8 δισεκατομμύρια καταστροφές. Αυτό εξαρτάται από εμάς”, συμπλήρωσε. .

Σε αναγνώριση του δυναμικού της τουριστικής βιομηχανίας, η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών είχε ανακηρύξει το 2017 ως το Διεθνές Έτος του Αειφόρου Τουρισμού για την Ανάπτυξη.

[adning id="140783"]

 


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη