21.2 C
Santorini
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

10 μέρες σιγής από το Big Ben

Share

Από τις 12 το μεσημέρι της 21ης Αυγούστου η καμπάνα του Big Ben, του εμβληματικού Πύργου του Ρολογιού στο βρετανικό κοινοβούλιο του Ουέστμινστερ, έπαψε να χτυπά. Και η σιγή θα συνεχιστεί μέχρι το 2021!.

Στον πύργο, ο οποίος έχει χαρακτηριστεί ως μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO, θα γίνουν εργασίες κόστους 29 εκατομμυρίων στερλινών για τη συντήρηση των μηχανισμών και για την αύξηση της ενεργειακής του απόδοσης και την ανακατασκευή του εσωτερικού του κτιρίου. Οι εργασίες επηρεάζουν τον μηχανισμό του ρολογιού, επομένως η καμπάνα σίγησε.

Τελευταία φορά που πραγματοποιήθηκαν εκτεταμένα έργα συντήρησης ήταν την περίοδο 1983-1985. Ο πύργος ολοκληρώθηκε το 1858 και η χρονομέτρηση ξεκίνησε στις 31 Μαΐου 1859.

[adning id="140783"]


Ο Steve Jaggs, ο Φύλακας του Ρολογιού, δήλωσε ότι τα μέλη του προσωπικού εκτελούν την καθιερωμένη συντήρηση του ρολογιού κάθε μέρα, αλλά τα έργα θα του δώσουν “τη φροντίδα που τόσο απεγνωσμένα χρειάζεται και αξίζει”.

“Τα προβλήματα έχουν εντοπιστεί κυρίως στους δείκτες του ρολογιού, στον μηχανισμό και στο εκκρεμές, τα οποία πρέπει να αντιμετωπιστούν αμέσως για να διασφαλιστεί ότι το ρολόι μπορεί να συνεχίσει να λειτουργεί σωστά”, εξηγεί ένας από τους υπεύθυνους των εργασιών. Μια από τις ομάδες εργασίας έχει ήδη αναλύσει την αρχική βαφή που χρησιμοποιήθηκε για τη διακόσμηση των περιβλημάτων κάθε ρολογιού και η πέτρα γύρω από αυτά θα επιχριστεί μόλις δημιουργηθεί το ανάλογο χρώμα.

Σε ό,τι αφορά στον πύργο, έχουν παρατηρηθεί ρωγμές και σημεία διάβρωσης στην οροφή του που πρέπει να αποκατασταθούν, ενώ παράλληλα έχουν προβλεφθεί έργα πυρασφάλειας και η εγκατάσταση ανελκυστήρα που θα διευκολύνει την πρόσβαση σε αυτόν.

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη