1η Συνάντηση Παραγωγών & Εστιατόρων Κυκλάδων την Τετάρτη από το Επιμελητήριο Κυκλάδων

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων διοργανώνει την Τετάρτη 7 Ιουνίου, ώρα 16:00, την 1η Συνάντηση Παραγωγών & Εστιατόρων των Κυκλάδων. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στη συνεδριακή αίθουσα του Επιμελητηρίου Κυκλάδων στη Σύρο και ταυτόχρονα σε απευθείας σύνδεση με τα γραφεία του Επιμελητηρίου σε Άνδρο, Μήλο, Μύκονο, Νάξο, Πάρο, Σαντορίνη και Τήνο. Επίσης, η εκδήλωση θα προβάληθεί ζωντανά, για όλους τους ενδιαφερόμενους που δεν θα μπορέσουν να παραστούν, στο κανάλι YouTube του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, με δυνατότητα συμμετοχής μέσω γραπτού μηνύματος για τους εγγεγραμμένους χρήστες YouTube.

Για πρώτη φορά από την αρχή της λειτουργίας του, το δίκτυο Aegean Cuisine έρχεται ένα βήμα πιο κοντά στον αρχικό του στόχο, ο οποίος δεν είναι άλλος από τη σύνδεση μεταξύ πρωτογενούς παραγωγής και εστίασης για την καλύτερη αξιοποίηση της οινο-γαστρονομίας του τόπου. Ξεκινά, λοιπόν, ενώνοντας όλους τους κρίκους της αλυσίδας, εστιατόρια και χώρους εστίασης με τα τυποποιημένα προϊόντα που παράγονται στις Κυκλάδες, προκειμένου όλα μαζί να προσφέρουν μια ολοκληρωμένη γαστρονομική εμπειρία στους επισκέπτες των νησιών, να γίνει πιο εύκολη εύρεση και αγορά των τοπικών προϊόντων που δοκιμάζουν στα εστιατόρια, συνεισφέροντας έτσι στην περαιτέρω ανάπτυξη του γαστρονομικού τουρισμού.

[adning id="140783"]


Αφορμή της εκδήλωσης αποτελεί η ολοκλήρωση του Α’ κύκλου αξιολόγησης και δημιουργίας μητρώου προϊόντων από παραγωγούς των νησιών των Κυκλάδων, τα οποία θα προτείνονται από το δίκτυο Aegean Cuisine. Κύριος στόχος είναι να γίνει μια πρώτη γνωριμία μεταξύ επιχειρηματιών εστίασης και τοπικών παραγωγών, να ενημερωθούν οι επιχειρήσεις-μέλη του Επιμελητηρίου που δεν είναι μέλη Aegean Cuisine για τις δράσεις του δικτύου και τα οφέλη της συμμετοχής τους σε αυτό, και να ανταλλαχθούν απόψεις για το μέλλον της πρωτοβουλίας και τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να συνεισφέρουν όλοι στην προώθηση των κυκλαδίτικων προϊόντων και της ιδιαίτερης γαστρονομίας των νησιών.

[adning id="140783"]

 


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη