Σαντορίνη: 1ο Φεστιβάλ Παραδοσιακού Φαγητού, το Σάββατο 15/7 στη Μεσαριά

Αφιερωμένο στα παραδοσιακά εδέσματα θα είναι το βράδυ του Σαββάτου 15/7 στη Μεσαριά, καθώς το γήπεδο του χωριού θα φιλοξενήσει το 1ο Φεστιβάλ Παραδοσιακού Φαγητού. Τη διοργάνωση της εκδήλωσης έχει αναλάβει ο Πολιτιστικός Σύλλογος ΜΥΡΟ του Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Μεσαριάς, σε συνεργασία με όλους τους πολιτιστικούς συλλόγους του νησιού, οι οποίοι θα μαγειρέψουν και θα προσφέρουν στο κοινό εκλεκτά τοπικά εδέσματα.

Συγκεκριμένα, στο Φεστιβάλ θα συμμετέχουν οι: Πολιτιστικός Σύλλογος Εμπορείου, Πολιτιστικός Σύλλογος Ακρωτηρίου, Πολιτιστικός Σύλλογος Μεγαλοχωρίου “το Μετόχι”, Πολιτιστικός Σύλλογος “Εστία Πύργου”, Πολιτιστικός Σύλλογος Βόθωνα “Παναγία η Σέργενα”, Πολιτιστικός Σύλλογος Καμαρίου “ο Άγιος Παγκράτιος”, Πολιτιστικός Σύλλογος Καρτεράδου “η Γλυκογαλούσα”, Πολιτιστικός Σύλλογος Κοντοχωρίου “ο Άγιος Ευστάθιος”, Πολιτιστικός Σύλλογος Έξω Γωνιας “ο Άγιος Χαράλαμπος”, Σύλλογος Κρητών Σαντορίνης “το Αρκάδι” και ο Σύλλογος “η Πίνδος μας ενώνει”. Θα συμμετέχει επίσης και το εστιατόριο “Άρωμα αυλής”.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παιδιά και κυρίες από κάθε πολιτιστικό σύλλογο θα παρουσιάσουν και θα προσφέρουν για δοκιμή τα παραδοσιακά φαγητά που θα έχουν ετοιμάσει, ενώ από πλευράς του διοργανωτή συλλόγου ΜΥΡΟ θα προσφερθούν σε όλους τους παρευρισκόμενους φάβα και σκορδομακάρονα. Επίσης από πλευράς του Συλλόγου Κρητών Σαντορίνης θα προσφερθεί κρέας αντικριστό, ενώ από τον Σύλλογο του Κοντοχωρίου κρέας με πατάτες.

Επίσημος καλεσμένος της εκδήλωσης θα είναι ο γνωστός σεφ Λευτέρης Λαζάρου, ο οποίος θα μιλήσει για τα παραδοσιακά πιάτα του νησιού.

Το φεστιβάλ θα πλαισιωθεί μουσικά από το συγκρότημα των Φαρισαίων, ενώ θα χορέψουν το Διεθνές χορευτικό σχήμα της Σταματίνας Ξιάρχου, το χορευτικό σχήμα του Συλλόγου Κρητών, το χορευτικό σχήμα της “Εστίας” του Πύργου, το χορευτικό σχήμα του Βόθωνα και το χορευτικό σχήμα του Καμαρίου.

Σάββατο 15/7 | Ώρα 20:00 | Γήπεδο Μεσαριάς | Είσοδος ελεύθερη | Συνδιοργάνωση: ΔΑΠΠΟΣ

Διαφήμιση


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
atlantea ημερολόγιο εκδηλώσεων Σαντορίνης

Σαντορίνη