3ωρη στάση εργασίας των εργαζομένων στο Δήμο Θήρας την Τετάρτη 31/10

Με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Επαρχίας Θήρας, προκηρύσσει 3ωρη στάση εργασίας την προσεχή Τετάρτη 31 Οκτωβρίου από τις 09:00 μέχρι τις 12:00, ημέρα κατά την οποία θα διεξαχθεί ο διαγωνισμός για την εκχώρηση τμημάτων της καθαριότητας του Δήμου σε ιδιώτη.

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται:

“Σας ενημερώνουμε ότι σύσσωμοι τόσο το Δ.Σ. του  Συλλόγου όσο και οι εργαζόμενοι, κατανοούμε απόλυτα το πρόβλημα, το οποίο έχει δημιουργηθεί στο Δήμο μας από την έλλειψη μονίμου προσωπικού στον τομέα της καθαριότητας και τις αυξημένες ανάγκες του νησιού μας ειδικότερα κατά τη θερινή περίοδο.

Συμμεριζόμενοι τόσο την αγωνία της Δημοτικής Αρχής όσο και των δημοτών μας για την καθαριότητα στο νησί μας, καλούμε ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΙΡΕΤΟΥΣ του Δήμου και τους Βουλευτές του Νομού μας ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ να παρέμβουν με κάθε τρόπο στην Κυβέρνηση, λαμβάνοντας υπόψιν τους την ιδιαιτερότητα αυτού του τόπου, (την  οποία πολύ καλά γνωρίζουν όταν μας επισκέπτονται για να ζητήσουν την ψήφο μας), έτσι ώστε να μπορεί ο Δήμος να προσλαμβάνει με απλούστερες και ταχύτερες διαδικασίες το απαιτούμενο προσωπικό βάσει των αναγκών του.

Δεν μπορεί ο πρώτος τουριστικός προορισμός στον κόσμο, με τα 14 χωριά απλωμένα απ’ άκρη σε άκρη σε τούτο το νησάκι, το οποίο κάνει γνωστή τη χώρα μας σε όλο τον πλανήτη, να αφήνεται στο έλεος του Θεού και στο φιλότιμο της κάθε κυβέρνησης και του κάθε Υπουργού, οι οποίοι πολύ μεθοδικά και με προμελετημένο σχέδιο, προτάσσουν εμπόδια στην πρόσληψη προσωπικού, η οποία δεν επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό καθόλου, αφού τα τέλη της καθαριότητας στους Δήμους είναι ανταποδοτικά.

Είμαστε κι εμείς δημότες ετούτου του τόπου και αγωνιούμε ίσως περισσότερο από κάποιους άλλους για την ανάπτυξή του και την βελτίωση της εικόνας του.

Θεωρούμε όμως πως η ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας δεν είναι λύση.

Ούτε φυσικά μας αρέσει η εικόνα των ξεχειλισμένων από τα σκουπίδια κάδων.

Άλλωστε οι δικοί μας συνάδελφοι έρχονται αντιμέτωποι σε καθημερινή βάση με τους τόνους των σκουπιδιών. Αυτοί είναι οι άνθρωποι, οι οποίοι χειμώνα-καλοκαίρι, Χριστούγεννα και Πάσχα, με καύσωνα, με βροχές και χιόνια παλεύουν να διατηρούν το νησί μας καθαρό και δε θα επιτρέψουμε σε κανέναν να παίξει με την τύχη τη δική τους και των οικογενειών τους.

Είμαστε διατεθειμένοι -με κάθε κόστος- να μην επιτρέψουμε σε κανέναν να διαπραγματευθεί το δικαίωμά μας στην εργασία προστατεύοντας έτσι την αξιοπρέπειά μας και υποσχόμαστε ότι θα αποτρέψουμε με κάθε τρόπο τον κίνδυνο να απολυθεί έστω και ένας συνάδελφός μας.

Θεωρούμε πως είναι καθήκον και υποχρέωσή μας να αντιδράσουμε και να αγωνιστούμε τόσο ως έλληνες πολίτες αλλά και ως υπάλληλοι του Δήμου, απέναντι στην συντονισμένη πια προσπάθεια της κυβέρνησης και της τρόικα, να καταργήσει κάθε υπηρεσία Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα στους Δήμους της χώρας μας και κατ’ επέκταση την ουσιαστική διάλυση του κοινωνικού κράτους, εξυπηρετώντας μεγάλα ξένα πολυεθνικά συμφέροντα, με μόνο στόχο τους ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ!!!

Ξεκίνησαν με τα Ληξιαρχεία, συνεχίζουν με την υπηρεσία καθαριότητας και σειρά έχουν και άλλες υπηρεσίες.

ΟΜΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΗ!

Σας καλούμε λοιπόν σε μία από κοινού προσπάθεια, προκειμένου να αποφύγουμε το ξεπούλημα των υπηρεσιών του Δήμου, που απώτερο σκοπό έχει για αρχή την αποδυνάμωσή τους και την μετέπειτα οριστική κατάργησή τους.

Δεν είναι υπόθεση μόνο των εργαζομένων στο Δήμο.

ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ!

Κατά τη διάρκεια της στάσης εργασίας, θα πραγματοποιηθεί Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας, στα γραφεία της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, στην οποία θα παρευρεθεί και ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας μας ΠΟΕ-ΟΤΑ κος Θέμης Μπαλασόπουλος, ο οποίος θα μας ενημερώσει εκτενέστερα για την κατάσταση που επικρατεί στους Δήμους της χώρας μας.”

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
[adrotate banner=”19″]

 


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Σαντορίνη