7-8 Αυγούστου: Χορευτικές παραστάσεις στο SAF

Στις 7 και 8 Αυγούστου δύο χορευτικές παραστάσεις περιλαμβάνονται στο πολιτιστικό πρόγραμμα του Santorini Arts Factory στη Βλυχάδα. Πρόκειται για τις παραστάσεις:

Omada_ypsilon“μικρές ζωές ή το σώμα που κατοικώ” από την Ομάδα Ύψιλον
Στόχος της παράστασης είναι ο απόλυτος συγχρονισμός μεταξύ μας. Κι αυτή η προσπάθεια των δύο σωμάτων  γίνεται τελικά το περιεχόμενο και το μέσο της παράστασης. Ο θεατής καλείται να παρακολουθήσει όχι μια ιστορία με αρχή, μέση και τέλος, αλλά δυο σώματα που κινούνται, και με την κίνηση μεταφέρουν την ιστορία τους, τη μοναδικότητά τους. Στόχος είναι περισσότερο η κιν-αίσθηση (είναι η αίσθηση που όλοι οι άνθρωποι έχουμε και μας επιτρέπει να αντιλαμβανόμαστε την θέση του σώματος μας, των μελών μας, την σχέση μας με τα αντικείμενα, με τον χώρο) και λιγότερο η εγκεφαλική επεξεργασία. Αξίζει να συναντηθεί κανείς με το έργο χωρίς οδηγίες, να σταθεί απέναντι του αθώος.

rosa_nina_dipla“Rosa” από την Nina Dipla
Η «Rosa» γεννήθηκε από την επιθυμία για διερεύνηση πάνω σε ό,τι είναι μακριά από τον αληθινό εαυτό μας και παράλληλα με τον εαυτό τον οποίο η κοινωνία εξαναγκάζει να υποδυθούμε. Κρυβόμαστε πίσω από μάσκες, για να επιβιώσουμε και να γίνουμε αποδεκτοί. Τελικά γνωρίζουμε το αληθινό μας πρόσωπο; Πότε φοράμε τη «μάσκα» και πότε είμαστε «εμείς»; Η «Rosa» γεννήθηκε μέσα από εικόνες, ταξίδια, αναμνήσεις. Σαν αφιέρωμα στις γυναίκες της Μεσογείου. Παρελθόν δεν υπάρχει πια. Ούτε μέλλον. Η «Rosa» και κάθε Rosa είναι εδώ, υπάρχει δίχως μάσκα, γυμνή, βρίσκει επανειλημμένα την ηρεμία, το χαμόγελο, τη γαλήνη μέσα της και αναγεννιέται μέσα στην κοινωνία.
Το σόλο αυτό είναι εμπνευσμένο από την κρίση στην Ελλάδα και γενικώς στη Μεσόγειο. Ο γαλλικός τύπος έγραψε για τη Rosa ότι είναι “μια κραυγή και μια κρίση, μια πρόσκληση για την ελευθερία, την αξιοπρέπεια που χάνεται. Μια κραυγή για την Ελληνίδα γυναίκα, μια κραυγή για όλες τις γυναίκες.”

Ώρα έναρξης: 21:00 | Εισιτήρια: 10 ευρώ κανονικό / 8 ευρώ μειωμένο (για φοιτητές, ανέργους, ΑΜΕΑ και όσους τα παραλαμβάνουν από τα σημεία προπώλησης)
Οι δύο παραστάσεις θα γίνονται στον ίδιο χώρο με διάλειμμα μεταξύ τους και μπορεί να τις παρακολουθήσει κάποιος με το ίδιο εισιτήριο.

Σημεία προπώλησης: γραφεία SAF στη Φάμπρικα στα Φηρά (09:00-15:00 &18:00-22:00) και στον χώρο των εκδηλώσεων (10:00-20:00).

Νεότερη ενημέρωση 7/8 – ώρα 14:00
Από σήμερα 7 Αυγούστου λειτουργεί νέο δρομολόγιο ΚΤΕΛ ειδικά για τις παραστάσεις του SAF, από τα Φηρά, αναχώρηση προς Βλυχάδα 20:00 και επιστροφή από Βλυχάδα προς Φηρά στις 24:00.

 

ΧΟΡΗΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
[adrotate banner=”92″]


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
atlantea ημερολόγιο εκδηλώσεων Σαντορίνης

Σαντορίνη