20.2 C
Santorini
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

72 πρόσφυγες βρέθηκαν στην Ανάφη!

Share

Με μια εικόνα πολύ οικεία σε όσους βρίσκονται στα Δωδεκάνησα ή στα νησιά του ΒΑ Αιγαίου, νησιά που δέχονται σε σχεδόν καθημερινή βάση μεταναστευτικές ροές, αλλά πολύ ασυνήθιστη για Κυκλάδες, βρέθηκαν αντιμέτωποι κάτοικοι και επισκέπτες της Ανάφης το πρωί της Δευτέρας 10/7, καθώς εντόπισαν σε παραλία του νησιού 72 πρόσφυγες και παράτυπους μετανάστες. Για το περιστατικό δεν υπάρχει μέχρι στιγμής επίσημη ανακοίνωση, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες, οι 72 άνθρωποι επιβιβάστηκαν σήμερα (11/7) σε πλοίο της FRONTEX (Οργανισμός Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής), με σκοπό να κατευθυνθούν σε οργανωμένο κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης.

Μπροστά στο ενδεχόμενο να μεταφερθούν προσωρινά στη Σαντορίνη, ο Δήμος Θήρας κινητοποιήθηκε άμεσα προκειμένου να καλύψει τις πρώτες ανάγκες για την παραμονή των προσφύγων/μεταναστών. Ωστόσο επικράτησαν οι φωνές της λογικής που έλεγαν ότι αφού στη Σαντορίνη δεν υπάρχουν δομές για την ταυτοποίησή τους, ούτε χώροι για τη διαμονή τους, είναι προτιμότερο να μεταφερθούν απ’ ευθείας σε κάποια από τις οργανωμένες δομές της χώρας.

Στη Σαντορίνη μεταφέρθηκαν τελικά μία έγκυος γυναίκα και δύο παιδιά, προκειμένου να νοσηλευτούν στο Γενικό Νοσοκομείο Θήρας.

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη