22.2 C
Santorini
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

8 + 4 λιμενικές ζώνες στην ευθύνη του Λιμενικού Ταμείου Θήρας

Share

lita_thiras

Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Θήρας είναι το Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Θήρας που είναι υπεύθυνο για τις λιμενικές ζώνες της Σαντορίνης και της Θηρασίας.

Οι περιοχές ευθύνης του Λιμενικού Ταμείου είναι οι εξής:
Α) Λιμένας Αθηνιού
Β) Λιμένας Φηρών
Γ) Λιμένας Αμμουδίου
Δ) Αλιευτικό Καταφύγιο Βλυχάδας
Ε)  Όρμος Αρμένης
Στ) Λιμενική Ζώνη Μονολίθου
Ζ) Λιμένα Όρμου Ρίβας Θηρασίας
Η) Λιμένας Κόρφου Θηρασίας
Θ) Προς εξομοίωση καταφύγια μικρών σκαφών Έξω Γυαλού Φηρών – Βουρβούλου – Πορί – Μαύρης Πέτρας, των οποίων η χρήση και εκμετάλλευση παραχωρήθηκε πρόσφατα από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Θήρας.

Σκοπός του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Θήρας είναι η χρήση και εκμετάλλευση των λιμένων και λιμενικών ζωνών (χερσαίων και θαλασσίων) και η διαχείριση των προβλημάτων που ανακύπτουν στις ζώνες αυτές, δηλαδή η συντήρηση και αναβάθμιση των υποδομών, εισπράττοντας για το σκοπό αυτό θεσμοθετημένα έσοδα.

Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Θήρας παρέχει ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών που περιλαμβάνει:

  • Εξυπηρέτηση επιβατών ακτοπλοΐας και κρουαζιέρας στο λιμάνι του Αθηνιού και τον όρμο των Φηρών και διαχείριση του επιβατικού σταθμού, χώρου στάθμευσης ΙΧ αυτοκινήτων στον Αθηνιό, αφετηρία αστικών λεωφορείων και πιάτσα ταξί στο λιμάνι του Αθηνιού και του τελεφερίκ στα Φηρά.
  • Εξυπηρέτηση επιβατικών, οχηματαγωγών, φορτηγών και εμπορικών πλοίων καθώς και κρουαζιερόπλοιων που περιλαμβάνει την αγκυροβόληση, τον ελλιμενισμό, την υδροδότηση, την ηλεκτροδότηση και τη διαχείριση αποβλήτων.
  • Εξυπηρέτηση φορτίων (φόρτωση, εκφόρτωση) στο λιμάνι του Αθηνιού.
  • Εξυπηρέτηση ιδιωτικών και αλιευτικών σκαφών που περιλαμβάνει την αγκυροβόληση, τον ελλιμενισμό, την υδροδότηση, την ηλεκτροδότηση, τη διαχείριση αποβλήτων  στο αλιευτικό καταφύγιο της Βλυχάδας.

Σύνθεση Δ.Σ. Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Θήρας

Πρόεδρος: Πελέκης Ηλίας
Αντιπρόεδρος: Πιτσικάλη Μαρκέλα
Μέλη: Κυριαζής Γεώργιος, Πελεκάνος Πέτρος, Εκπρόσωπος Λιμεναρχείου Θήρας, Σιγάλας Αντώνιος, Μπουλιέρη -Σιγάλα Λαμπρινή

Ο Πρόεδρος του ΔΛΤ Θήρας συμμετέχει στην ομάδα εργασίας που συγκροτήθηκε από τους υπουργούς Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής και Περιβάλλοντος & Ενέργειας με σκοπό τη συνδρομή στο έργο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Θήρας για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος και την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας από τις συνέπειες του ναυαγίου του Sea Diamond

[hr style=”single”]

pelekis_ilias_125x125Ο κ. Ηλίας Πελέκης του Νικολάου και της Μαργαρίτας γεννήθηκε στο Καμάρι Θήρας την 5/8/1961.

Είναι απόφοιτος του Γενικού Λυκείου Θήρας και της Τεχνικής Σχολής Βόλου με την ειδικότητα μηχανικού αυτοκινήτων.

Είναι παντρεμένος με την Μαργαρίτα Μουστάκα, νοσηλεύτρια που υπηρετεί στο Νοσοκομείο Θήρας και έχει δυο παιδιά, την Ελένη, απόφοιτη της Αγγλικής φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και τον Νίκο, δικηγορο απόφοιτο της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θράκης.

Εκπλήρωσε την στρατιωτική του θητεία στο Τεχνικό Σώμα της Αεροπορίας Στρατού. Από το 1981 έως το 2001 υπηρέτησε ως μόνιμο στέλεχος, με την ειδικότητα του ιπτάμενου μηχανικού Αεροσκαφών και Ελικοπτέρων, στο Εργοστάσιο Βάσεως της Αεροπορίας Στρατού.

Τον Δεκέμβριο του 2014 εκλέχτηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Θήρας Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου, θέση που κατέχει έως και σήμερα .


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Σαντορίνη