Νέες συλλήψεις παράτυπων μεταναστών στα αεροδρόμια του Νοτίου Αιγαίου

Έξι αλλοδαποί που επιχείρησαν να επιβιβαστούν παράνομα σε διεθνείς πτήσεις από αεροδρόμια του Νοτίου Αιγαίου συνελήφθησαν χθες (10/6/2019), στο πλαίσιο στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων για την αντιμετώπιση της διακίνησης μη νόμιμων μεταναστών.

Πέντε από αυτούς συνελήφθησαν στη Σαντορίνη, από αστυνομικούς του ΑΤ Θήρας, όταν προσπάθησαν να ταξιδέψουν προς Ιταλία κάνοντας χρήση πλαστογραφημένων δελτίων ταυτότητας και αδειών παραμονής. Ένας ακόμη συνελήφθη στο αεροδρόμιο της Μυκόνου όπου μετέβη με σκοπό να επιβιβαστεί σε πτήση προς Αυστρία, χρησιμοποιώντας πλαστό δελτίο ταυτότητας.

Το προηγούμενο διήμερο (8-9 Ιουνίου) είχαν προηγηθεί 26 ακόμα ανάλογες συλλήψεις: δεκατρείς στο αεροδρόμιο της Σαντορίνης και άλλες τόσες στο αεροδρόμιο της Κω, ενώ στη Ρόδο συνελήφθη και ένας διακινητής αλλοδαπών.

Σε βάρος τους σχηματίστηκαν ξεχωριστές δικογραφίες για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κατοχής – χρήσης πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων, καθώς και διακίνησης παράτυπων μεταναστών, ενώ τα πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα και οι κάρτες επιβίβασης που κατείχαν κατασχέθηκαν.

[adning id="140783"]


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη